//Plugins sense CDN ?>
El centre, gestionat per Cavall de Cartró, impulsa aquest pilot per dissenyar el seu propi programa d'educació que contribueixi a la reducció del malbaratament alimentari i a la promoció del consum responsable.
La primera fase de la iniciativa consisteix a pesar els aliments que es desaprofitin durant les diferents rotacions dels menús de l'escola, per així detectar quines són les parts comestibles que han quedat en mal estat o no s'han consumit un cop cuinades i, en conseqüència, implementar mesures de prevenció.
La prova s'engloba en el Pla de Prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari de la Generalitat de Catalunya, que persegueix reduir-lo a la meitat de cara al 2030.
L'Escola Bressol Municipal El Gat Mullat inicia una prova pilot amb l'objectiu de combatre el malbaratament alimentari i promoure el consum i producció responsable entre els més petits. D'aquesta manera, i a través d'aquesta iniciativa, el centre dotarà a l'equip de professionals d'eines per contribuir al fet que, de manera personalitzada, creï un pla personalitzat de prevenció de malbaratament alimentari i dissenyi un programa d'educació per a la reducció.
La primera fase de la prova pilot, que es durà a terme durant aquest curs 2023-2024, consisteix a pesar els aliments que es desaprofitin en les diferents rotacions dels menús de l'escola per detectar quines són les parts comestibles dels aliments que han quedat en mal estat, han caducat o no s'han consumit un cop cuinades.
En aquest context, la tècnica de qualitat i medi ambient de Cavall de Cartró, l'empresa que gestiona l'Escola, Montse Sagués, explica: "D'una banda, gràcies a les formacions internes que ja han rebut la direcció i el personal de cuina de l'escola, amb l'objectiu de reforçar, de manera sostenible i qualitativa els espais alimentaris; i per l'altra, quantificant els aliments sobrants, esperem identificar en quins punts es produeix el malbaratament i definir les accions correctores i preventives que es duran a terme per reduir-lo, assignant responsabilitats, terminis i recursos", comparteix.
Cal destacar que la iniciativa s'engloba en el Pla de Prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari de la Generalitat de Catalunya, que persegueix reduir-lo a la meitat de cara al 2030. Amb l'anàlisi dels resultats obtinguts d'aquesta prova pilot, es plantejarà el Pla de Prevenció del Malbaratament Alimentari (PPMA) amb les accions a seguir per tal de disminuir la quantitat d'aliments que no s'aprofiten, tant en la preparació com en el consum. Aquest pla preveu dur a terme una anàlisi exhaustiva dels procediments i definir, segons els resultats aconseguits, accions de prevenció i reducció adients.
Amb aquest projecte Cavall de Cartró reforça el seu compromís amb la prevenció i reducció dels aliments que es llencen, evitant el seu desaprofitament, promovent hàbits de consum responsable i conscient, sensibilitzant a infants i famílies, i optant per aliments de temporada, locals, ecològics i de proximitat, que afavoreixen la salut i el medi ambient.