TORNAR

L'Escola de Copons fa aquestes festes una 'Cursa dels nassos' virtual

El circuit s’ha traçat al camp de futbol del municipi i és obert a tothom

societat
Dijous, 24 desembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els petits de Copons engeguen una particular 'Cursa dels nassos' durant aquestes festes. Un projecte solidari i a la vegada que permet fer esport i gaudir de l'activitat física.

Aquestes festes, la classe del grup de mitjans de l'Escola de Copons posa en marxa durant una 'Cursa dels nassos' virtual oberta a tothom fins al 10 de gener. El circuit de la cursa s'ha traçat al camp de futbol del municipi i tothom qui ho desitgi pot anar-hi a córrer lliurement. Pot registrar el seu recorregut a les aplicacions mòbils Strava o Wikiloc.

Aquest dilluns 21 de desembre, últim dia del trimestre, es va donar el tret de sortida a l'activitat, amb una cursa conjunta des d'Infantil a sisè de Primària, que alhora va servir per recaptar diners per a La Marató de TV3: alumnes i famílies van adquirir els dorsals al preu mínim d'un euro, i en van acabar recaptat un total de 740.

Es tracta d'un circuit de 500 metres, la distància mínima recomanada per als infants de P5 i primer. Per als més menuts, amb mig recorregut ja n'hi ha prou. En canvi, per als infants de segon i tercer de Primària es recomana fer dues voltes (1.000 metres), i tres als de quart, cinquè i sisè (1.500 metres). Els adults que vulguin participar-hi també haurien de fer-hi un mínim de dues voltes.

Un projecte esportiu i educatiu

Es pot compartir com s'ha fet aquesta cursa: vestir-se amb algun complement divertit o nadalenc, fer-ne el seguiment amb l'aplicació mòbil Strava (primer mes gratuït de Strava Premium per fer el seguiment de la ruta) o Wikiloc,i fer-se una foto divertida en arribar i enviar-la a escolacopons3@gmail.com.

La classe dels mitjans va treure profit educatiu també de l'activitat. Va calcular les dimensions del camp de futbol, i ho va fer de dues formes diferents per comprovar la veracitat dels resultats. Primer de tot, es van mesurar totes les persones de la classe; un cop van tenir les mesures, es van estirar al terra del camp de futbol per conèixer-ne la llargada. Van arribar a moure's fins a set vegades per completar el camp, i després ho van validar mesurant-ho amb cintes mètriques. Ambdós resultats van donar una llargada de 97 metres. Un cop van tenir les mesures també van treballar els cartells de difusió i els dorsals.

A partir de les marques que registrin els corredors a les aplicacions mòbils, l'alumnat podrà extreure'n tot d'estadístiques per treballar a classe durant el segon trimestre: mitjana de temps per cursa, municipi d'origen dels corredors, dia de major afluència, etc. El projecte s'emmarca en la importància de mantenir un estil de vida actiu i una alimentació saludable, ja que els alumnes tenen ben present que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana 30 minuts d'activitat física diària.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.