TORNAR

Els esmorzars i berenars dels nens

Supermas col·labora en la secció 'Nens sans nens feliços'

societat
Dilluns, 16 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’esmorzar és l’àpat més important del dia, i suposa un 25% de l’alimentació diària d’un nen. Quan parlem d’esmorzar hem de distingir entre abans de sortir de casa i el que mengen els nens a l’escola a mig mati. Perquè és tan important menjar abans de sortir de casa? Després d’haver dormit 10 o 12 hores el cervell necessita energia (glucosa) per posar-se en funcionament de nou. Si no mengen res abans de sortir de casa quan arriben a l’escola no tenen energia suficient per garantir l’atenció necessària, fins el punt que s’ha arribat a relacionar el fet de no esmorzar a casa amb un baix rendiment escolar i físic per problemes de concentració. 

Supermas col·labora en la secció 'Nens sans nens feliços'

Núria Rosich

Quantes vegades hem sentit 'no tinc temps al mati' o 'no tinc gens de gana', excuses, només és qüestió de llevar-se 10 minuts abans i implantar l’hàbit de menjar abans de sortir de casa. Els pares no ens hem d’oblidar de predicar amb l’exemple: el que fem nosaltres avui faran ells demà.

Què hi posarem en un esmorzar saludable? Dependrà una mica de l’edat del nen, però en un esmorzar sempre hi haurà un làctic, un cereal i una fruita. Si parlem d’un nen a partir de primària a casa pot fer per exemple: un suc de taronja natural amb una torrada i un tall de formatge, i a l’escola farà un entrepà. Si pel contrari ens referim a un nen de parvulari o de la llar d’infants, si esmorza a casa a l’escola ja no farà un entrepà perquè no passa massa estona i el dinar també se’ls ofereix aviat, una bona opció seria una fruita o uns fruits secs.

I en un berenar saludable? En el berenar mirarem de posar-hi un cereal i un làctic i/o una fruita. Al igual que l’esmorzar ho adaptarem a l’edat, el nen que és més gran i va ha fer una activitat esportiva necessita menjar més que un altre que va a casa o que és més petit i a les vuit soparà. De possibilitats n’hi ha moltes: entrepà de formatge, de pernil dolç, de pernil salat, vegetal, i de tant en tant podem incloure algun embotit, batut de llet amb plàtan i pera, pa amb xocolata negra, iogurt amb bastons, iogurt amb maduixes,....

El més important es sempre la varietat com més colors més equilibrada serà la seva alimentació.

Núria Rosich Domènech (Igualada, 1.970). Diplomada en Dietètica i Nutrició per la Universitat de Barcelona. Postgrau de 'Nutrició en la infància i adolescència' de la Universitat de Navarra i educadora en obesitat infantil a través del programa “Nens en Moviment” de la unitat d’endocrinologia pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Actualment exerceix com a dietista així com coordinadora del programa “Nens en moviment” a Igualada i Abrera a més de formar part de l’equip educacional de Fufosa (Fundación para el Fomento de la Salud).


2 Comentaris

A

Anna Pujabet

16 de maig 2011.10:24h

Respondre

Gracies Núria!!
A tots ens va molt bé aquests recordatoris. Sovint ”les presses” ens fan obviar que L’alimentació també és una part molt important de la seva educació.
Una abraçada

F

Francina Gabarró

Vilanova del Camí

16 de maig 2011.07:54h

Respondre

Enhorabona pel bon treball i sensibilització per educar als nostres infants cap una qualitat de vida. I enhorabona al Supermercat SUPERMAS, que és sensibla en aquestes campanyes, és sensible a les... Llegir més campanyes del producte elaborat a casa i és un bon exemple del comerç sostenible.

Som molts els consumidors que l’hi tenim confiança a l’hora de comprar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.