//Plugins sense CDN ?>
Hassana Aalia, un jove de 26 anys saharauí, lluita contra rellotge per obtenir l'asil polític a l'Estat espanyol. L'Espai pels Somnis s'ha solidaritzat amb el seu cas i reclama aquesta concessió
L'Espai pels Somnis s'ha adherit a la reivindicació perquè el govern espanyol concedeixi l'asil a Hassana Aalia, jove sahrauí que està estudiant al País Basc i a qui el Marroc ha condemnat a cadena perpètua. El Casal se suma així a la campanya que hi ha a tot l'Estat espanyol per demanar al govern central que es replantegi la decisió de denegar la petició d'asil a aquest jove que, en el moment de ser condemnat, estava estudiant al País Basc.
Hassanna Aalia va néixer el 1988 a l'Aaiun, al Sàhara Occidental (actualment ocupat per Marroc). Aquest jove va participar activament el 2010 al campament de protesta pacífica de Gdeim Izik i per això el van jutjar i el van sentenciar a quatre mesos de presó (que no va haver de complir). L'octubre del 2011 Hassanna Aalia va rebre una beca per anar a estudiar al País Basc. Quan era allà i només li quedaven dos mesos per tornar a casa seva, el seu nom va aparèixer en la llista de persones que havien de ser jutjades pels fets de Gdeim Izik. Davant d'aquesta situació, va decidir esperar per tornar, ja que si ho fes les autoritats marroquines l'empresonarien. I és per això que va sol·licitar asil polític al govern espanyol.
El 17 de febrer de 2013 el tribunal militar de Rabat va treure una sentència contra 25 civils sahrauís (entre els quals Hassanna Aalia) per haver organitzat Gdeim Izik. Els van condemnar a tots a cadena perpètua. En fer-se pública la sentència, Hassanna Aalia va iniciar una gira per l'Estat espanyol per donar a conèixer la situació de desemparament dels seus companys empresonats i la injusticia a la qual el règim marroquí somet diàriament el poble sahrauí.
Campanya perquè el Govern espanyol es replantegi la denegació
La campanya de suport al jove sahrauí demana a l'autoritat competent "que reconsideri la petició d'asil de Hassanna Aalia ja que si torna al seu país serà castigat durament per les autoritats d'ocupació marroquines i no tornarà a sortir de presó en el que resta de vida, ja que és una persona activa políticament i mai ha deixat de lluitar pacíficament pel dret d'autodeterminació del seu poble, lluita que li ha costat detencions i tortures en nombroses ocasions".