TORNAR
PUBLICITAT

Els estereotips dels anglesos

Un article de Georgina Balcells. Viu a Londres

societat
Dilluns, 16 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Generalment es diu que els anglesos són persones educades i molt puntals. Pensar en estereotips tan marcats en un lloc on s’aplega gent d’arreu del món i amb cultures tan diferents pot semblar difícil però després de poder comprovar-ho directament crec que són dos dels adjectius que els descriuen força bé. Durant els meus primers dies a Londres, recordo que em va impressionar l'educats que són els anglesos i el munt de paraules que poden arribar a fer servir quan es volen disculpar (fins i tot de coses que ni tan sols han estat per culpa seva) o donar les gràcies per alguna cosa.

Georgina Balcells

En la nostra cultura un simple gest serà suficient per entendre una disculpa i molts cops no sentiràs un 'ho sento' però, la situació a Londres és completament diferent. Si, per exemple, vas caminat pel carrer i topes amb algú anglès, ell/a immediatament reaccionarà amb un seguit d’expressions: 'Sorry', 'Pardon me', 'Excuse me' i serà molt abans que tu tinguis temps d’arribar a dir alguna cosa. El més curiós és que això passarà fins hi tot quan has estat tu qui, sense voler, has donat el cop.

Alguna cosa similar passa quan et volen demostrar el seu agraïment o bé donar les gràcies perquè mai utilitzaran una sola paraula sinó que diran: 'Thank you very much', 'Cheers', 'Thanks mate' i aquell somriure tan anglès. Però aquí crec que és important destacar que tot i que els anglesos són molt educats és cert que, a vegades, aquest tipus de comportament és una màscara per exterioritzar altres sentiments o reaccions. I alhora, les paraules cordials i el seu somriure t’impedeixen poder desxifrar el que senten realment i saber com cal actuar a continuació.

La puntualitat també és un del altres estereotips que s’associen ràpidament als anglesos. Com sempre passa entre les persones, trobes gent de tot tipus. Ara bé, pel que fa a reunions, festes o sopars sí que seran molt més estrictes. Si una reunió és a les 10am per molt poques raons s’endarrerirà uns minuts i de cap de les maneres hi haurà els deu minuts de cortesia que en el nostre país poden arribar a veure’s com una mostra d’educació. Si és un sopar, arribar uns minuts tard no serà mal vist però mai seran massa més de vint minuts, a diferència d’altres cultures que pot arribar a ser una hora més tard.

Conèixer els estereotips de cada cultura és molt necessari perquè fan que la integració de les persones en nous entorns no sigui agressiva o inabastable, simplifiquen la realitat i ajuden en la socialització.


1 Comentaris

M

Mjesus

igualada

16 de gener 2012.16:13h

Respondre

Doncs jo sempre he pensat que son uns pirates, que no respecten a cap poble que no siguim els mateixos

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.