TORNAR

L'estiu a Mèxic... per feina

Jordi Marcè és a Mèxic durant l'estiu a través de la UPC, on ell treballa

societat
Dijous, 11 agost 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Jordi Marcé és doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on exerceix de docent i investigador. L’igualadí és a Mèxic durant els mesos d’estiu a través d’un grup d’investigació de la universitat catalana, que té un projecte amb la Universidad Autónoma de Chiapas (UNACH).

L’objectiu d’aquest és la implementació de noves tecnologies com a eines docents en la universitat. ‘Amb aquest projecte hem desenvolupat la utilització de vídeos docents a youtube, la utilització de facebook per a assignatures, etc... en un Màster de la Facultat d'Enginyeria Civil’.

Com que les classes no van començar fins a principis d’agost, l’igualadí va aprofitar per viatjar per diversos punts de Mèxic, on sempre té algun projecte per dur a terme. Durant el viatge a Tuxtla Gutiérrez, la capital de Chiapas, va desenvolupar la tasca de realitzar seminaris als professors de la UNACH per tal que ‘coneguessin les eines i sabessin utilitzar-les’. Segons apunta, aquest és un projecte finançat per l’Agència Espanyola per la Cooperació Internacional i el Desenvolupament (AECID).

A banda de Chiapas, Marcé va traslladar-se al nord de Mèxic, a la Universitat Juárez de l’Estat de Durango (UJED), a Gómez Palacio, per fer de professor a un màster que ofereix la universitat. ‘Allà hi vaig perquè els professors de la UNACH col•laboren amb aquest màster i m'han convidat per també col•laborar-hi’, explica.

És la segona vegada que viatja a Mèxic a l'estiu

Aquest any, 'com que ja ens coneixa Chiapas vaig fer una ruta' des de Mèxic DF, passant pels estats de Morelos (Cuernavaca), Guerrero (Taxco, Acapulco) i Oaxaca (Puerto escondido, la costa, i la capital Oaxaca) per acabar a San Cristobal de las Casas de nou.

Tal i com detalla Jordi Marcé, l'any passat va poder conèixer San Cristobal de las Casas i visitar el més important de Chiapas: Palenque, el congost del Sumidero, els poblats indígenes... i Veracruz.

Les diferències d'un país americà

Jordi Marcé explica que, pel que ell percep, 'hi ha molta població que viu amb una sabata i una espardenya, hi ha moltes barraques -algunes amb parabòlica i 4x4!- i l'urbanisme és molt desordenat'.

L'igualadí destaca que el sud de Mèxic és ple de camps i arbres, 'és una zona molt agrícola i t'adones que no els falta menjar i que, segurament, són molt més feliços ells amb pocs recursos que nosaltres amb el nostre nivell de vida.

Per llegir altres viatges diferents, vés als articles vinculats.


1 Comentaris

R

Raphanus brassica

Igualada

12 d'agost 2011.07:24h

Respondre

No sé si és l’efect de l’agost, però em sembla que aquest article està per sota el nivell mitjà d’anoiadiari. Crec que se n’hauria pogut treure més suc. A la vegada em fa pensar que... Llegir més potser estaria bé fer una sèrie de retrats sobre investigadors (o altres àmbits professionals/vocacionals) relacionats amb Igualada -i comarca.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.