//Plugins sense CDN ?>
S'han presentat els resultats de la diagnosi sobre la convivència a Calaf, en un estudi impulsat des de l'Àrea de Ciutadania i Convivència del Consell Comarcal de l'Anoia i portat a terme a través del servei de mediació. L'objectiu d'aquesta recerca ha estat conèixer quina visió tenen les persones que viuen i/o treballen a Calaf al voltant de les necessitats i potencialitats del municipi, amb la finalitat que facin propostes d'actuació que hi donin resposta.
Conèixer com veuen els calafins el seu propi municipi i què li manca. Per a aquest objectiu, s'han realitzat més de 30 entrevistes que han arribat a més d'un centenar de persones de diferents sectors de la població (joves, grans, homes, dones, persones nascudes a Calaf, persones provinents d’altres municipis o països...) i de diferents àmbits (món associatiu, salut, educació, comerç, serveis públics...). Aquesta diagnosi vol ser l'inici d'un procés participatiu que pretén construir un pla d'actuació per a la millora de la convivència al municipi. Segons els resultats, una bona part dels enquestats es mostren preocupats per la cohesió social i per la manca de serveis, així com per la falta de relleu al capdavant de les entitats —l'associacionisme es va identificar com un dels punts forts del municipi—, però també es troba a faltar més interacció i comunicació entre els diversos col·lectius, i entre aquests i l'administració.
Pel que fa a allò que els enquestats valoren de Calaf, prop de la meitat van destacar el seu "sentiment de poble", mentre que una bona part van valorar molt positivament els centres educatius, així com el Centre de Recursos per a l’Ocupació, el Centre d'Atenció Primària i el Centre de Dia. Aquestes dades serviran de base per a treballar en la jornada participativa, i poder aconseguir així propostes més concretes.
L'acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa, M. Antònia Trullàs, i els regidors Jesús López i Josep Manel Navarro, a més de diversos representants d'entitats i de centres educatius, personal de l'àrea de Joventut o una representació dels Mossos d’Esquadra, entre d’altres. La presentació la van portar a terme Maria Sacases i Anahí de Febrer, del Consell Comarcal de l'Anoia.