//Plugins sense CDN ?>
Segons ha explicat l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, la voluntat que es persegueix des de l'any passat és acostar el festival al centre de la ciutat per a crear sinèrgies positives amb els comerços, establiments de restauració i per geerar moviment i donar a conèixer la ciutat als visitants. Per això s'han pensat un seguit d'activitats que es duran a terme al centre de la ciutat entre els vols de competició que tindran orígen i arribada com sempre al camp de vol de l'Avinguda Catalunya.
Carpes, Zona Village i Fun Zone
Aquesta edició repetirà les novetats introduïdes amb èxit en la darrera edició, com ara les instal·lacions per als pilots participants al camp de vol, la Zona Village, destinada a les empreses relacionades amb el món aeronàutic i la Fun Zone, un espai que estarà en funcionament dissabte a la tarda al costat del camp de vol, amb activitats per a la família, com ara un xutòmetre o diversos inflables.
Es consoliden els Iglús de Vent
Una altra novetat que enguany es consolida és el projecte experimental dels iglús de vent, fets amb teles de globus reciclades que es converteixen en construccions efímeres per acollir tota mena d'activitats culturals que duran a terme diverses entitats. S'instal·lara iglús de vent a les piscines de l'Infinit, a la pista de l'Ateneu, al Mercat de la Masuca, a la Biblioteca Municipal, al rocòdrom Ingravita i a diferents places i carrers de la ciutat.
50 globus participants de tot Europa
El festival, impulsat per l'Ajuntament d'Igualada, l'empresa fabricant de globus Utramagic i l'empresa de vols Kon-Tiki, aplegarà una cinquantena de globus d'arreu d'Europa, i és previst que atragui uns 25.000 visitants d'arreu del país.
En aquest sentit, l'alcalde de la ciutat Marc Castells, ha afirmat que l'esdeveniment té com a objectiu 'posar igualada al mapa i tenir repercussió a nivell mundial'.
La concentració de globus més important del país
Pel que fa als aspectes tècnics del festival, el director esportiu, Àngel Aguirre ha explicat que la inscripció d'equips participants ja està tancada i que 's'ha aconseguit una xifra de 50 participants, alguns d'ells que vénen per primera vegada, i això ens fa consolidar com a concentració més important de globus del nostre país i una de les de referència que es duen a terme a Europa'.
Aguirre ha explicat que Igualada és 'la ciutat dels globus' pel festival i pel fet que és la ciutat que més pilots locals té 'en té més que Barcelona o Madrid, per exemple'. Els pilots a més tenen un molt bon nivell i aquest any, ha explicat, n'hi haurà dos, Carles Lladó i Jordi Rodríguez que participaran del Campionat d'Europa de Globus que es farà a Polònia. ' L'European Balloon Festival els servirà com a entrenament per a aquesta competició'.
Estrena del globus de l'Amistat
Aguirre ha explicat també que una de les novetats d'enguany serà l'estrena del globus de l'Amistat, creat per l'empresa Ultramagic a través d'una de les idees presentades als Ultramagic International Innovation Awards, en concret la de l'anglès Andrew Holly. Aquest serà un globus que durant el seu temps de vida -uns 3 anys- passarà de mà en mà i estarà a disposició dels pilots que ho sol·licitin. 'd'aquesta manera es portarà el nom d'Igualada com a ciutat dels globus per tot el món' -ha explicat Aguirre.
La imatge del festival
Aquest any la imatge del Festival és obra de l'estudi EVVO , i en concret de la dissenyadora Mireia Sala. Pep Valls i Mireia Sala han explicat que 'es tracta d'un disseny colorista que vol mostrar la diversitat del festival'.
La intenció de l’organització és fer una potent campanya de difusió del Festival, no només a través dels mitjans de comunicació tradicionals sinó també a través de les xarxes socials de l’EBF (Facebook.com/EuropeanBalloonFestival i Twitter.com/EBF_Igualada), que cada vegada tenen més fans i seguidors.
Vol de Tapes
Una altra de les novetats d'aquest any és l'anomenat 'Vol de tapes', una ruta gastronòmica per 24 restaurants i bars del centre d'Igualada que oferiran un pack de tapa + beguda al preu de 2,50 euros. Aquesta iniciativa ha estat idea del Pla de Millora del Barri de Sant Agustí que té com a objectiu dinamitzar el centre d'Igualada. Segons ha explicat Marian Guerrero, cada establiment ha creat una tapa específica per a l'ocasió. Els participants podran participar de l'elecció de la millor tapa i d'un srteig d'importants premis, com un vol en globus, una tablet i una cistella de productes de proximitat.
Bosses fetes amb tela de globus reciclada
Amb l'objectiu de donar vida al centre de la ciutat, l’equip creador dels Iglús de Vent liderat per Jordi Enrich i l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps han ideat una nova acció de transformació i reciclatge de les veles dels globus aerostàtics que ja no poden volar. Al centre d'Igualada hi haurà instal·lada una parada on es vendran i confeccionara al moment bosses de mà elaborades amb la tela reciclada dels globus en desús. En aquesta iniciativa hi han participat 3 alumnes d'artesania del cuir de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps que segons ha explicat Jordi Enric 'han dissenyat diversos models de mossa entre les que el client podrà escollir i se li confeccionarà al moment en poc menys d'un quart d'hora, i al preu de 2 euros'. Les tres alumnes que han dissenyat les bosses i que s'encarregaran de confeccionar-les al centre d'Igualada són Marta Casals, Sara Garcia i Marta Ferrer.
Durant a presentació del festival tots els assistents han pogut participar d'un graffiti que s'ha pintat sobre un igú de vent, la tela de la qual es farà servir per elaborar aquestes bosses de mà.
Obrint Pas en concert
Com cada any, un dels plats forts del festival serà el Night Glow piromusical, l'espectacle amb globus captius que es durà a terme dissabte a la nit que anirà precedit de la gala de lliurament de premis als pilots guanyadors. La cloenda de l'acte, aquest any, anirà a càrrec del grup de música Obrint Pas, que ja anunciat que a finals d'aquest any deixarà els escenaris.
El programa d'actes complert es pot consultar a http://www.ebf.cat/ca/programa-d-activitats/agenda