//Plugins sense CDN ?>
Després de més de quatre anys de feina, les empreses Ultramagic i Zero 2 Infinity presentaran dijous 11 a Igua- lada, en el marc del vol inaugural, la Càpsula Aerostàtica Espacial, una cistella especialment creada per a vols de gran altitud.
Es tracta d’una cistella única al món, fruit d’un projecte experimental que va sorgir arran de la idea del productor musical turc-holandès Burak Yeter, conegut a l’Estat espanyol per haver estat el creador de la peça “My Life is Going On” (sintonia de l’exitosa sèrie de Netflix La Casa de Papel). Yeter, un enamorat de l’espai, feia temps que volia dur a terme sessions de DJ a gran altura que es puguessin emetre en streaming.
La nova Càpsula Aerostàtica Espacial creada per Zero 2 Infinity i adaptada per Ultramagic és una cabina tancada, pressuritzada, pensada per volar fins a 20 mil metres d’altura que s’estrenarà aquesta tardor de 2024. En una primera fase volarà a 10 mil metres d’altura amb un globus aerostàtic convencional, des d’on Burak Yeter emetrà una primera sessió de DJ. La càpsula està preparada amb l’equipament de música corresponent, amb la taula de mescles, i un sistema tecnològic d’emissió en streaming. En una segona fase volarà fins a 20 mil metres d’altura, en aquest cas amb un globus de gas.
La càpsula té un pes molt superior al d’una cistella de vímet convencional; mentre que una cistella per a 20 passatgers pesa 490 Kg, la cabina espacial en pesa 949. És per això que ha de volar amb un globus sobredimen- sionat de mida de 4:25 i model N425, que habitualment transporta cistelles amb 20 passatgers, tot i que en aquest cas només hi viatgin dues persones: el pilot i el DJ, que accedeixen a la cabina a través d’una escotilla a la part superior.
El cremador també funciona de manera diferent a l’habitu- al, ja que en ser una cabina tancada el pilot ha d’activar-lo a través d’una maneta que funciona perun sistema hidràulic desenvolupat per Ultramagic. L’altura de vol obliga als passatgers a portar màscares d’oxigen si la cabina no es pressuritza i, en qualsevol cas, el cremador del globus sempre s’ha d’alimentar amb oxigen.
Dijous dia 11 es farà a Igualada el primer vol captiu en societat –després d’haver fet diverses proves tècniques d’enlairament sense públic.
L’empresa Ultramagic, amb seu a Igualada, és líder mundial en fabricació de globus aerostàtics i, més enllà de crear i vendre globus de passatgers arreu del món, té una llarga experiència en la fabricació i enlairament globus estratosfèrics i sondes amb finalitats científiques, que requereixen volar a grans altituds. Per la seva banda, Zero 2 Infinity, amb seu a Cerdanyola del Vallès, disse- nya globus de gran altitud per permetre accés proper a l’espai i a l’òrbita terrestre baixa usant una nau espacial i un llançador.