//Plugins sense CDN ?>
Aquest Programa pretén endreçar les demandes d’atenció en salut mental, donant eines a l’Atenció Primària per resoldre les consultes amb les que es troben més habitualment. Idealment, el Servei especialitzat en salut mental es concentraria en els anomenats Trastorns mentals severs (esquizofrènia, trastorns bipolars, depressions greus, etc.) i l’Atenció primària tractaria la resta. Així doncs, interessava que els professionals d’Atenció Primària tinguin recursos per derivar correctament els trastorns més greus, així com per poder tractar amb garanties la resta.
La bona acollida del curs es va evidenciar per l’elevat nombre d’inscripcions, sobretot en comprovar la varietat de professions i de Centres o Serveis representats. Davant l’allau de sol•licituds rebudes es va fer necessari modificar la seva ubicació i adaptar-ne el format: d’una activitat en forma de taller es va haver de passar a una altra més de tipus conferència. En aquestes noves circumstàncies el curs es va limitar a 50 places, tot i que finalment es van admetre 56 alumnes.
Van participar metges i infermeres de l’Hospital, d’Atenció Primària, professionals de serveis socials i d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència, de la Fundació Àuria, etc.
És important destacar que gairebé el total d’alumnes han estat professionals que treballen en Serveis públics de l’Anoia. Aquest fet té una gran significació pel que pot haver representat de reforç i de potenciació del treball multidisciplinari i de millora en la coordinació dins d’una mateixa xarxa assistencial sociosanitària.
Una part molt important de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) han estat representades en aquest primer curs (ABS d’Igualada Urbà, Capellades, Sta. Margarida de Montbui, Piera i Vilanova del Camí).