//Plugins sense CDN ?>
L'expedient sancionador que va emprendre el Departament de Salut de la Generalitat contra l'Hospital d'Igualada per la mort del jove igualadí Gabriel Pérez ha conclós amb un barem que resol com a "infracció greu" els procediments aplicats en el centre en l'atenció al futbolista, que tenia 24 anys. Fonts de la família han mostrat la insatisfacció per la resolució.
La Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària, òrgan vinculat al Departament de Salut, ha imposat al Consorci Sanitari de l'Anoia una sanció de 15.024 euros pel cas Gabriel Pérez. Aquesta era la conclusió de l'expedient sancionador incoat al centre anoienc per part de la Generalitat i que es va engegar la tardor passada. La sentència especifica com a infracció de tipologia "greu" com es va desenvolupar l'atenció al jove Gabriel Pérez Escalante, que va morir per una apendicitis no detectada a temps que va derivar en una peritonitis. El futbolista igualadí va visitar el passat mes d'agost tres vegades el centre. Va ser en la tercera visita quan se li va detectar el procés d'apendicitis. En la resolució es parla de "manca de control i precaucions en l'activitat del centre". La sentència és ferma i no s'hi pot recórrer.
La família Pérez Escalante entén que es tracta d'una sanció molt "laxa". El ventall de sancions inclou les tipologies lleu, greu i molt greu. En el darrer cas, però, segons la Generalitat només es pot aplicar quan en un any s'han produït dues infraccions de la mateixa naturalesa. L'import de les sancions oscil·la en el cas de les considerades "greus" entre 3.005,07 euros i 15.025, mentre que les "molt greus" van des dels 15.025 a 600.000 euros. Així, la Generalitat ha fixat l'import màxim de la segona tipologia d'infraccions.
"Manca de control i precaucions"
A un mes de l'obertura de les declaracions dels set professionals investigats, l'entorn familiar és escèptic de fins a quin punt es podran depurar responsabilitats per un cas que va sacsejar la comarca. L'expedient assenyala "manca de control i precaucions" en donar-lo d'alta en la segona visita. Segons el redactat "no s'havia esbrinat el motiu de l'analítica patològica que presentava" i es va trigar en la tercera jornada a començar la intervenció.
La documentació clínia "era poc entenedora" i "hi havia diversos redactats dels metges" que portaven a "errors d'interpretació". Parla també de "deficiències" en el protocol del dolor abdominal i "deficiències en la comunicació" en el servei d'urgències quan hi havia canvis de torn. L'expedient apunta que l'estat del material amb el que es va intervenir a Gabriel en la tercera visita no era l'òptim: "les respiradores del tubulador d'anestèsia funcionaven malament" i "es va haver de ventilar manualment al pacient". En aquesta tercera visita també es va tardar massa en atendre al pacient: "una demora excessiva".
Anònim
Igualada
15 de setembre 2017.09:27h
Que paguin!