TORNAR
PUBLICITAT

La factura de l'Infinit es redueix però Igualada encara paga mig milió d'euros

La quantitat variable s’ha aconseguit reduir, però el govern encara la veu alta

societat
Dijous, 14 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dos anys després que es coneguessin les irregularitats en la gestió del complex esportiu Infinit, l'Ajuntament d'Igualada considera que s'ha pogut arranjar i controlar les pèrdues que s'havien generat. El govern creu que "la fiscalització ha permès rebaixar" el cost anual per al contribuent.

En la presentació dels números del pressupost municipal per al 2018, l'alcalde igualadí Marc Castells i la regidora d'Hisenda Montserrat Duch també van respondre sobre la situació d'un dels equipaments fets amb diner públic i que més polèmica han generat. L'Infinit, construït el 2007-2009 i amb la gestió cedida a una empresa, va arribar a costar 560.000 euros a les arques municipals en algun exercici (tot i que quedava atenuat per un cànon). Segons afirma Duch, la factura s'ha reduït: "l'any passat van ser 540.000 euros que es van haver de pagar, i enguany en seran uns 510.000".

L'alcalde entén que "la fiscalització que hem fet ha permès posar en ordre la gestió del complex del Puigcornet i s'ha rebaixat el que es pagava". L'estalvi aquest 2017 ha estat d'uns 30.000 euros. Castells entén que "partim d'un model que no ens agradava ja i no voldríem en cap cas que cada any ens costi tant, però ho hem atenuat". La factura que paga Igualada als gestors és la suma d'una subvenció fixa anual de 200.000 euros més una quantitat variable en funció de com funcioni l'explotació del centre esportiu. Una quantitat de compensació per la manca de beneficis que ara està sobre poc més de 300.000 euros.

El trencaclosques no acaba aquí, ja que a la vegada, l'Infinit havia de pagar un cànon de 30% del benefici brut d'explotació. Un mecanisme compensatori que amb tot, no assuauja gaire el cost per les finances municipals. 

De tota manera, el govern de la ciutat es congratula ja que es va reduint la factura del variable -aquest any, els esmentats 30.000 euros- ja que "va pujant el volum de socis i facturació". Aquesta circumstància i el control més acurat que es fa sobre els resultats fan que se sigui optimista sobre l'evolució del cost d'un complex associat amb la polèmica. De fet, l'Infinit i la seva gestió van ser objecte d'una auditoria per manca de transparència fa dos anys, ja que l'equip directiu anterior va incórrer en un frau pel qual va haver de pagar una multa al consistori de 25.000 euros.


1 Comentaris

J

Joan T.

IGD

14 de desembre 2017.07:16h

Respondre

Vagi per endavant que no tinc cap mena d’interessos en entitats esportives. Tal com jo ho veig cada igualadí és soci forçós amb una quota de 12,50€/any. Només manifestar que aquesta cagada... Llegir més serveixi per no repetir-la en altres ‘inversions’. Entre fer una IGD maca -pobre o fer-la no tant maca però financerament potent em quedaria amb lo últim. Pensar que ja s’ha sortit del forat de l’endeutament és tirar campanes al vent. El màxim gestor de la Casa Gran, pel meu parer, te l’obligació de millorar substantivament els comptes abans de donar noves embranzides a les ‘inversions’, moltes vegades de cara a la galeria. Els ciutadans no podem mantenir indefinidament un dels IBI’s més alts de Catalunya tant pel percentatge atribuït com per la base de càlcul que sol estar molt per sobre del seu valor real de mercat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.