//Plugins sense CDN ?>
"Serà una millora, però ens hi haurem d'acostumar". Ha reconegut una de les professionals de la Framàcia Mora Font, de Vilanova del Camí. I no només els farmacèutics, sinó també els metges i els usuaris. Representarà un estalvi de paper, i permetrà tenir un control molt més acurat dels pacients i del seu seguiment, però serà una novetat.
"S'ha engegat tot un dispositiu per preparar aquest canvi. A la tardor des del Col·legi de Farmacèutics ja ens van avisar que hauriem d'adaptar tecnològicament la farmàcia, una línia nova d'ADSL, programes específics per l'ordinador..., les targetes per poder firmar digitalment les hem anat a recollir aquesta setmana".
Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics, ha posat de relleu que, a través de la recepta electrònica, es coneixeran els tractaments als quals estan sotmesos els pacients, de tal manera que els farmacèutics podran donar indicacions 'més efectives' sobre els medicaments que prenen. Dalmases ha explicat que el dia 25 de març és la data que s'han marcat perquè les farmàcies ho tinguin tot a punt i que la recepta electrònica es posarà en marxa a primers del mes d'abril. El president del Col·legi de Farmacèutics ha recalcat que aquest mètode ha de contribuir a què es faci un ús 'racional' dels medicaments.
El desplegament de la recepta electrònica a la demarcació de Barcelona continuarà en una segona etapa a l'Alt Penedès, Garraf, Vallès Oriental i Maresme. Tot seguit, a la tercera, entrarà en funcionament al Vallès Occidental i al Baix Llobregat a principis de juliol i al Barcelonès al novembre.