TORNAR

FBEX, l'empresa constructora de l'edifici incendiat a València havia de fer pisos a Cal Font

Van projectar uns habitatges a la carretera de Valls, a Montbui

societat
Dilluns, 26 febrer 2024. 14:30. Redacció AnoiaDiari.

FBEX Promo Inmobiliaria S.A., l'empresa immobiliària que va construir l'edifici que va cremar a València dijous passat, el 2006 havia projectat construir 46 habitatges, locals comercials i aparcaments en un solar entre la plaça de Cal Font i el carrer del Clos, amb una superfície construïda de 14.000 m². Un ambiciós projecte que tenia un pressupost de 9 milions d'euros. L'estudi TMA Arquitectura va dissenyar el projecte, que encara es pot veure a la seva web.

Imatges del projecte de FBEX a Cal FontA principis dels anys noranta, l'Ajuntament d'Igualada va comprar els terrenys de l'antic complex fabril Cal Font. El govern de l'Entesa per Igualada volia construir en aquest gran espai un hotel, uns multicinemes i un centre comercial, però finalment el va vendre a l'empresa FBEX Promo Inmobiliaria S.A., que va projectar construir-hi pisos de luxe, locals comercials i un aparcament de res plantes. El projecte no va tirar endavant perquè la immobiliària va fer fallida i Aliseda, immobiliària del Banco Popular va adquirir els terrenys, uns terrenys, que, finalment, van anar a parar a l'empresa nord-americana Centerbridge.
Finalment, el projecte es va tirar endavant a través de la promotora Gestilar, de bracet amb Finques Rambles. Es va construir un gran edifici de tres plantes d'alçada, amb 57 pisos, de 2, 3 i 4 habitacions. La façana del carrer del Clos, que al llarg de tots aquests anys s'havia mantingut apuntalada es va integrar a l'immoble, que va destinar la planta baixa a un centre comercial.

FBEX Promo Inmobiliaria S.A., va projectar una promoció de 38 habitatges, 2 locals comercials i 25 places d'aparcament a la carretera  de Valls, entre els números 93 i 97, a santa Margarida de Montbui.

Imatge del projecte de la carretera de Valls, a Montbui


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.