//Plugins sense CDN ?>
En total una desena d'associacions van instal•lar les seves carpes al Parc Fluvial, en algun cas amb cuina mòbil, perquè van fer “in situ” els plats que s'havien de servir calents. És el cas per exemple de l'Esbart Dansaire de Vilanova del Camí, que va coure les botifarres a la brasa; l'Associació Cultural Camp del Rei que va fregir més de 300 ous, amb el lema “Échale güevos a la crisis”; o la Unió Cultural Extremenya Anoia, que també va cuinar algunes tapes en viu i en directe.
Les entitats van tornar a posar dedicació i creativitat en les seves elaboracions, algunes gairebé mostres d'artesania culinària, com per exemple algunes de les tapes de l'Associació del Comerciants del Mercat de Sant Hilari o l'Associació del Comerç i la Indústria (ACI).
Fruites, dolços, carns, formatges, embotits... menjar variat, tot i que els vegetarians van trobar a faltar més plats entre els quals poder triar. Tothom, però, va acabar amb les existències i algunes persones es van quedar amb ganes de tastar les elaboracions més exòtiques, com les de Munir Khan del Col•lectiu pakistanès.
Entre les altres entitats que van participar a la festa hi havia també Amigos Belmezanos en Cataluña, Càrites Parroquial i La Casa d'Andalusia de l'Anoia, que el proper cap de setmana tindrà una nova cita amb la població vilanovina amb motiu de la Romeria Comarcal de la Verge del Rocío.
Cal destacar també la tasca del Consell municipal de joventut, que es va fer càrrec d'alguns tallers infantils i de l'ambientació musical de la festa, a on tampoc va faltar l'actuació de la banda de percussió MoltaXamba Camp del Rei, que va lluir per primer cop el nou vestuari a Vilanova del Camí, tot i que ja havien fet l'estrena oficial a Calcinaia.