TORNAR

La Fira de Reis omple el passeig Verdaguer d'Igualada amb milers de persones

Planters, productes alimentaris, de decoració i moda han ocupat els 1.200 m de la singular via igualadina

societat
Dilluns, 6 gener 2020. 19:48. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Milers de persones han ramblejat el passeig Verdaguer de cap a cap durant un matí de Dia de Reis fred, que s’ha anat il·luminant a mida que el sol travessava la boira. Des de les 11 del matí i fins passada la 1 del migdia el públic i els paradistes han gaudit de la tradicional Fira de Reis d’Igualada.

La tradicional fira de planters d’Igualada ha ocupat el passeig Verdaguer de cap a cap, amb les habituals cases d’horticultura i jardineria a la punta oest i una estesa de paradistes que s’apropava gairebé fins a l’estació.
D’entre els centenars de paradistes, els passejants podien trobar formatges a l'oli, embotits, salaó, croquetes, conserves, mel, pans, ametlles garapinyades, olives amanides, pastisseria, cocs i magdalenes artesanes, vins i licors, oli d’oliva verge extra, fruita, llardons i altres productes alimentaris. I un d’ells era l’ofert per la casa de Formatges del Montseny Vilatzara, els quals “fa 6 anys que venim. És una fira on molta gent repeteix i ens busca cada any i també trobem clients nous. Ve molta gent amb un sol migdia. És una fira maca, amb molts paradistes diferents. Nosaltres oferim formatges de cabra, de vaca i ovella, tot d’elaboració pròpia”.
Entre els passejants hi havia gent de la comarca i d’altres llocs, com per exemple la Blanca Miranda. “Nosaltres vivim a França i sempre venim per festes. De moment li hem comprat un globus a la nostra filla i comprarem alguna cosa per menjar ara al migdia”. De Mallorca venia la Raquel Tarancón, “ja he vingut altres anys, de moment farem el passeig amunt i estem mirant productes de gastronomia, sobretot els formatges, embotits i altres productes de pagès”. L’anoienc Jesús Gual portava un planter, concretament “un magraner per l'hort de casa la tieta. Cada any en volem comprar un de diferent i aquest serà el segon arbre que plantarà. Hem iniciat una tradició”.
Les cases de planters per a la pagesia van ser l’origen d’una Fira de Reis que s’ha adaptat a les noves demandes. Enric Roset, de Flors Roset, explicava a l’AnoiaDiari que “el que té més sortida són les plantes, els rosers i els arbres fruiter, com el llimoner. També es demana molta olivera. La gent que s’apropa a comprar ho fa més pensant en el jardí de casa o per decorar una terrassa, tot i que es mantenen els hortolans que volen plantar algun fruiter a l’hort”, comentava.
Luisa Baena de Barcelona venia per primera vegada i regentava una parada compartida amb productes manufacturats, necessers i compreses de tela fets a partir de retalls dels comerços de proximitat del Barri de la Barneda i la Pau, al districte de Sant Martí de Barcelona. Baena, estudiant de Filosofia, exposava il·lustracions en acrílic, tinta o carbonet i que presentava en forma de quadres i xapes. La mostra forma part d’un estudi propi sobre la identitat i els cossos normatius, a partir d’una perspectiva de feminisme interseccional. “És un treball de carrera i busco participants perquè m’ajudin a complementar-lo, creant collages amb imatges pròpies o d’altres participants”, ha explicat.
Al llarg del passeig Verdaguer també es podien adquirir productes de bijuteria, sabons aromàtics, joiers, elements d’esoterisme, encensos; roba d'hivern, samarretes estampades, peces per a nadons, bosses de mà, maletes de viatge, decoració i estris de fusta per la cuina i la llar, bateries de cuina o estores.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.