//Plugins sense CDN ?>
El municipi d'Òdena rebrà, el diumenge 17 de setembre, la 12a edició de la Fira de la Vinyala, la cita gastronòmica anual per excel·lència d'Òdena pensada pels amants dels cargols de vinya. Enguany l'organització sorprèn amb una gran novetat. Aquesta nova edició rebrà el 1r aplec de colles de la Vinyala d'Òdena.
La Fira de la Vinyala, inclosa dins la Ruta Europea del Cargol, va néixer amb l'objectiu de promocionar la població a partir d'un producte típic i culinàriament molt apreciat del municipi i de la Conca, com és el cargol de vinya.
A més de les propostes gastronòmiques entorn del cargol, encapçalades per la Confraria de la Vinyala i els restaurants participants de la zona, el programa d'actes també inclou al voltant d'aquesta temàtica.
Així, a més de degustar els diferents plats a partir de les 10 h del matí, també es podrà visitar el mercat d'artesania, viure demostracions d'art i oficis, gaudir d'activitats per a la mainada, etc.
A més, gràcies a la nova iniciativa d'enguany, la fira acollirà tres colles anoienques que cuinaran les seves receptes per posteriorment dinar totes juntes. Amb tot, una nova activitat dins la festa gastronòmica organitzada al voltant de la cuina de la vinyala, per fer-la més participada.
Pel públic en general, la Confraria de la Vinyala cuinarà 350 kg de Vinyales, per degustar a la mateixa fira, a unes taules habilitades per a l'ocasió, o bé per a emportar amb carmanyoles especials.