//Plugins sense CDN ?>
Igualada tornarà reunirà d'aquí a una setmana a gairebé 200 joves en una nova edició de la FIRST Lego League. Un concurs d'enginy i de treball en equip que compta amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior, el Consell Social i Vicerectorat d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, Campus Igualada-UdL i l'Ajuntament d'Igualada, a més del suport i de les empreses patrocinadores: Lidera Comunicació i Cubus Games.
El dissabte 7 de març, per tercer any, Igualada acollirà la FIRST LEGO League i la FIRST LEGO League Jr. La primera va adreçada a joves de 10 a 16 anys, mentre que la segona és per a infants de 6 a 9. Es tracta d'una competició de caràcter lúdic i acadèmic. En la categoria general hi seran uns 20 equips, dels quals vuit són d'Igualada. En la categoria júnior, hi haurà tres equips competidors.
En total s'espera a uns 180 joves de 16 centres de la demarcació de Barcelona. En aquesta edició de la FLL el repte City Shaper obligarà els equips a observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien, i a pensar solucions noves i innovadores per construir un entorn on viure i treballar que perduri en el temps. Els equips hauran de realitzar un Projecte d'Innovació per a resoldre un problema real. A més, construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia Lego Mindstorms o Spike Prime per resoldre les missions del Joc del Robot mentre treballen els Valors FIRST.
També hi ha el repte 'Boomtown', on se'ls proposa una ciutat on explorar les necessitats i els reptes de la comunitat. Observant el seu entorn, faran servir la imaginació per
resoldre un problema i crear un edifici on sigui més fàcil i agradable viure-hi i també conviure amb els altres. Els equips hauran d'investigar sobre una problemàtica real i
després presentaran a través d'un pòster il·lustratiu, i aprendran sobre màquines simples construint un model fet a partir d'elements Lego amb una part motoritzada. Els
equips es guiaran a través dels valors FIRST, celebrant el descobriment, el treball en equip i el professionalisme cordial.
Patricia Illa, tinent de batlle, destaca que "és una activitat que encaixa perfectament amb la nostra aposta pel coneixement i la recerca del talent i es basa en valors com la recerca, el treball en equip o la cortesia professional. Per això vam voler-la porta a Igualada, de la mà de la Universitat de Lleida i aquesta tercera edició demostra que és una bona inversió, un projecte que estimula els participants i dinamitza el Campus Igualada-UdL". La celebració de la competició al Campus vol enllaçar amb el foment de noves vocacions científiques. Félix Albertos Marco, el director de la FLL Igualada, assegura que "fer aquest esdeveniment al Campus Universitari Igualada-UdL té sentit pels graus científics i tecnològics que impartim: el grau en Tècniques d'Interacció Digital i Computació, el grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística i el grau en Enginyeria Química".