TORNAR

El forn de Jorba presenta una nova línia de coques aquest Sant Joan

S’elaboraran al llarg de tot l’any i porten fruita de temporada, fruits secs i xocolata

societat
Dimarts, 22 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El forn de Jorba, fleca artesanal que aquest any complirà vuitanta anys de funcionament ininterromput, ha tret al mercat una nova línia de coques de brioix. Si tradicionalment per Sant Joan, Nadal o Cap d’Any aquestes coques portaven cireres, taronja i meló confitats —a més dels pinyons—, el forn jorbenc ha decidit utilitzar també fruita de temporada, fruita seca i xocolata.

Una altra proposta: nous i xocolata

La coca de maduixes

Així, es presenten quatre noves varietats de coca de briox que s’elaboraran al llarg de tot l’any: amb ametlla, amb xocolata i nous, amb albercocs i amb maduixes, que se sumen a la ‘clàssica’ coca de Sant Joan, les coques ‘de forner’ (a base de pasta de pa), les de llardons, les de vidre i les de recapte.

Artesanalment

Segons destaca Mercè Palau, cap administrativa de l’establiment, ‘tant important com aquesta varietat d’ingredients saborosos que posem a sobre del brioix, és el fet de que el propi brioix està fet a mà, al llarg del mateix dia en què es cou amb un forn de sola refractària i escalfat amb llenya de pi, i amb ingredients de cuina casolana com són la pasta de pa, el llevat, la sal, el sucre, el llard, l’extracte de vainilla i els ous de pagès, procedents d’una masia de Rubió, i sense els conservants i colorants de les elaboracions més industrialitzades’. I és que aquest establiment de Jorba s’ha anat especialitzant en elaborar unes quantitats limitades cada dia de pans i coques de qualitat, a base d’aplicar els ingredients, la forma de treball i els temps de fermentació que requereix el mètode artesà tradicional a l’obrador.

El forn de Jorba compta ja amb dos punts de venda propis, un a Jorba (avinguda de Canaletes, 36) i l’altre a Igualada (avinguda del Mestre Muntaner, 36), i cinc espais de venda integrats en altres establiments d’Igualada i un a Vilanova del Camí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.