//Plugins sense CDN ?>
Així, es presenten quatre noves varietats de coca de briox que s’elaboraran al llarg de tot l’any: amb ametlla, amb xocolata i nous, amb albercocs i amb maduixes, que se sumen a la ‘clàssica’ coca de Sant Joan, les coques ‘de forner’ (a base de pasta de pa), les de llardons, les de vidre i les de recapte.
Artesanalment
Segons destaca Mercè Palau, cap administrativa de l’establiment, ‘tant important com aquesta varietat d’ingredients saborosos que posem a sobre del brioix, és el fet de que el propi brioix està fet a mà, al llarg del mateix dia en què es cou amb un forn de sola refractària i escalfat amb llenya de pi, i amb ingredients de cuina casolana com són la pasta de pa, el llevat, la sal, el sucre, el llard, l’extracte de vainilla i els ous de pagès, procedents d’una masia de Rubió, i sense els conservants i colorants de les elaboracions més industrialitzades’. I és que aquest establiment de Jorba s’ha anat especialitzant en elaborar unes quantitats limitades cada dia de pans i coques de qualitat, a base d’aplicar els ingredients, la forma de treball i els temps de fermentació que requereix el mètode artesà tradicional a l’obrador.
El forn de Jorba compta ja amb dos punts de venda propis, un a Jorba (avinguda de Canaletes, 36) i l’altre a Igualada (avinguda del Mestre Muntaner, 36), i cinc espais de venda integrats en altres establiments d’Igualada i un a Vilanova del Camí.