TORNAR

La Fundació Alícia col·labora amb el Consorci Sociosanitari d’Igualada per dissenyar propostes gastronòmiques innovadores per als usuaris de la Residència Pare Vilaseca

Els experts d'Alícia treballen per acostar el coneixement científic a la praxis culinària, afavorint la creativitat i la innovació

societat
Dimecres, 27 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Fundació Alícia, un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, prendrà com a base l’actual oferta culinària de la Residència Pare Vilaseca, que ja garanteix les aportacions nutricionals als comensals, per introduir-hi noves fórmules d’elaboració que es tradueixin en importants beneficis.

Les propostes dissenyades per l’equip de la Fundació Alícia permetran als comensals redescobrir sabors que fa temps que no han pogut degustar amb els triturats convencionals, sabors que els recordaran la seva alimentació habitual de tota la vida. A la vegada mantindran el valor nutricional de la dieta que ja ofereix la residència, la qual els garanteix l’aportació de les proteïnes i tots els altres nutrients imprescindibles. Un altre avantatge de l’oferta de triturats dissenyada per la Fundació Alícia és que permetrà triplicar la varietat dels plats.

En l’actualitat l’equip de la Fundació Alícia, integrat per químics, tecnòlegs dels aliments i cuiners i experts universitaris de tots els camps, està duent a terme una tasca de recerca i desenvolupament a la mateixa fundació per dissenyar aquestes noves propostes gastronòmiques per a la Pare Vilaseca, prenent com a base la dieta convencional de la residència.

En una segona fase, els cuiners de la fundació es desplaçaran fins a la residència per elaborar in situ els nous plats de triturats conjuntament amb l’equip de cuina del centre. Els cuiners de la residència rebran formació específica per a posar en marxa la nova oferta de menjars triturats.

La Fundació Alícia

La Fundació Alícia és un centre dedicat a la investigació tecnològica en cuina, la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic, amb l’objectiu d’aconseguir que tots mengem millor a través de la divulgació i educació dels bons hàbits alimentaris.

Alícia, Fundació Centre Internacional de Cultura de l’Alimentació i Recerca Gastronòmica de Sant Benet, és una fundació creada paritàriament per la Generalitat de Catalunya i Caixa Manresa (avui Fundació Caixa Manresa de Catalunya Caixa). Té com a president del Consell Assessor el xef Ferran Adrià i com a assessor executiu el cardiòleg Valentí Fuster.

El Departament Científic d’Alícia és un dels autèntics motors de la fundació. Els seus experts treballen per acostar el coneixement científic a la praxis culinària, afavorint la creativitat i la innovació. L’objectiu és ajudar als cuiners a potenciar la investigació i la innovació en el camp de la cuina, desenvolupant projectes sobre productes, processos i aparells, amb una gran especialització en l’àmbit de les textures.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.