TORNAR

La fundació de Ferran Adrià innova pel Pare Vilasseca

Triturats que reprodueixen gustos de plats tradicionals pels avis

societat
Dijous, 15 desembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Peix a la planxa, paella, macarrons o estufat de gall d’indi són alguns dels gustos que a partir d’ara tindran els menjars triturats que la residència Pare Vilasseca oferirà als usuaris que per qüestions diverses no puguin ingerir menjars sòlids. El CSI ha desenvolupat, juntament amb la fundació Alícia on col·labora el cuiner Ferran Adrià, un sistema d’alimentació que permetrà reproduir diferents gustos i textures als àpats dels avis.

Triturats de tots els gustos

Tothom va gaudir de la degustació

Aquesta iniciativa és pionera a Catalunya, la residència del Pare Vilasseca és la segona que incorpora aquesta alimentació després d’un centre de Manresa. La idea és que els avis que per diferents motius no puguin ingerir aliments sòlids, puguin gaudir igualment dels gustos dels menjars més tradicionals ja que fins ara, amb els triturats convencionals no els podien trobar.

Aquest tipus d’alimentació, a més, fa que en comptes d’un plat i postres, com es feia fins ara, els avis podran menjar primer plat segon plat i postres, un fet que suposa un esforç pels professionals de la residència que han aconseguit implementar el sistema en tres setmanes.

La investigació alimentaria té, doncs, funcions de gran utilitat que avui han quedat paleses a la presentació de les noves dietes. Durant l’acte hi ha hagut una degustació on els usuaris s’han quedat parats de la varietat de gustos i olors i la seva fidelitat als plats originals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.