TORNAR
PUBLICITAT

Fundació Kalilu Jammeh, ajuda igualadina a Gàmbia

Fundació Kalilu Jammeh, ajuda igualadina a Gàmbia #IgualadaOctubreSolidari

societat
Dilluns, 19 octubre 2020. 13:40. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Fundació Kalilu Jammeh és una organització no governamental d’ajuda al desenvolupament (ONGD), fundada el 2006 per Kalilu Jammeh. Després del seu periple des de Gàmbia a Europa, veient els horrors i tragèdies del viatge que molt poca gent aconsegueix completar, Kalilu decideix fer quelcom per ajudar al seu país i millorar l’estat de pobresa perquè els joves no hagin d’emigrar de Gàmbia.

PUBLICITAT

L’Índex de Desenvolupament Humà (IDH) és un indicador del desenvolupament humà elaborat per les Nacions Unides per a mesurar el progrés d’un país, i segons aquest indicador l’any 2019 Gàmbia estava a la posició 174 d’un total de 189 països. Gàmbia és, doncs el 15è país més empobrit del planeta.

La Fundació Kalilu Jammeh treballa a Gàmbia principalment en projectes d’educació, on escolaritza i alimenta 200 nens orfes i sense recursos de sis municipis de Gàmbia i on ha construït l’escola Bressol Education for Peace al municipi de Jirong, que va ser inaugurada el gener del 2017 amb l’ajuda de l’Ajuntament d’Igualada i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

També porta a terme diversos projectes d’agricultura per la promoció, foment i desenvolupament de l’agricultura, la pesca i l’apicultura al país i també per aconseguir la repoblació i el cooperativisme agrari en el municipi de Jirong, a més de la creació de llocs de treball.

Finalment també fa tasques de sensibilització orientades a l’anàlisi i la reflexió sobre les diferències entre els països del sud i del nord, i divulga el llibre de Kalilu Jammeh: El Viatge de Kalilu, editat l’any 2009 en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). Arribat a Europa i havent registrat la fundació, una de les primeres feines a les quals Kalilu va dedicar tot el seu temps i esforç va ser la d’escriure un llibre on explicar al món la seva dura i inimaginable experiència com a emigrant d’un país subsaharià cap a Europa. És el primer relat d’aquest viatge escrit en primera persona.

L’entitat convida tothom a col·laborar, ja sigui visitant els seus projectes a Gàmbia, participant en les seves activitats, col·laborant econòmicament o comprant el llibre. Trobareu més informació a https://www.fundaciokalilu.org i per col·laborar-hi podeu escriure a fundaciokalilujammeh@gmail.com.

 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.