//Plugins sense CDN ?>
Alberto Hagemann, gerent de Funosa, especialitzada en la fabricació de peces de fusió, ha explicat en exclusiva a anoiadiari·cat que l'expedient de regulació d'ocupació va ser ratificat per un acord del 90% de l'assemblea de treballadors.
"Abonarem el 100% del salari brut dels treballadors, i no afecta a tota la plantilla -ha explicat Hagemann- queden exclosos de l'ERO els majors de 52 anys i les persones que no han cotitzat el suficient per tenir dotze mesos de prestació de l'atur"; en total, 260 persones.
L'ERO autoritza a Funosa a fer 96 dies (unes tretze setmanes) de suspensió de l'activitat entre dilluns i el 31 de desembre, una xifra que el gerent espera no haver de complir. "De moment al mes de març hi haurà dues setmanes d'aturada, i dues més a l'abril. Esperem que a partir del maig s'animi".
I és que el panorama no és gens amable per una empresa com Funosa, de la qual gran part de la producció es destina als sectors de l'automòbil i de la maquinària pesada, dos sectors que han perdut una part important del volum de negoci.
"El principal causant de l'ERO, és la caiguda d'un 70% de la nostra producció. Les empreses de les que som proveïdors han patit molt la davallada per la crisi. I nosaltres ho notem de retruc" explica el gerent. De fet, com que més de la meitat de la producció de Funosa s'adreça al sector de l'automòbil, estan pendents d'acollir-se a les ajudes que el govern espanyol pretén concedir al sector. "Ara com ara la resposta del govern espanyol és força positiva, ja veurem què diuen dimarts vinent, que ens anem a reunir amb la conselleria de Treball".
Hagemann, que recorda que aquest ERO és la segona mesura que es pren després que al desembre s'acordés reduir una hora diària de treball (un 12 '5% de la jornada laboral), reconeix que aleshores es van quedar curts amb la decisió, però confia en què la situació millori i valora molt positivament el suport moral que li han manifestat els quatre alcaldes de la conca d'Òdena.