//Plugins sense CDN ?>
"Volem seguir millorant" afirma el regidor de l'àrea de Sostenibilitat Miquel Vives. El govern igualadí ha donat a conèixer les xifres de la ciutat en recollida selectiva bruta del 2018, que han pujat cinc punts respecte l'exercici anterior.
Hores després que el Departament de Territori i Sostenibilitat donés a conèixer les dades de la recollida selectiva per comarques, en brut, l'Ajuntament d'Igualada presentava les xifres del municipi. Ho feia el regidor Miquel Vives, que ha assumit la cartera de Sostenibilitat aquest juny. L'edil manifesta la satisfacció moderada de l'ascens de l'índex del 30 al 35% en el darrer any, segons les dades de l'Agència Catalana de Residus, tot i que admet que "cal seguir millorant. Les xifres no són prou bones". Anuncia que el govern estudiarà la implantació de diferents models per barris i sectors de la ciutat, per comprovar si es poden optimitzar les xifres. No es tractaria d'abandonar per complet el model de contenidors, almenys a tot Igualada, sinó de tractar amb diferents mètodes de recollida segons el sector de la ciutat. I entre aquests mètodes, en alguna part de la vila, "el porta a porta", confirma Vives.
Pel que fa a les xifres, el regidor detalla que "continua la tendència dels últims anys, fins i tot d'una manera més ràpida. Així, es passa d'un 27% el 2016 i un 30% el 2017, a un 35% el 2018. Un salt important d'un 5% aquest darrer any". Explica que "les xifres són gràcies a la ciutadania que cada vegada està més conscienciada" i "la feina que es fa des de l'Ajuntament amb campanyes informatives que duen a terme els agents cívics, amb la promoció de les recollides sobretot al comerç i amb el seguiment general que es fa". Per exemple, recorda la recent posada en marxa d'una iniciativa de reciclatge, en la que Igualada és ciutat pilot, anomenada RECICLOS, que vol, amb l'ús de la tecnologia mòbil, augmentar el reciclatge dels envasos.
Destaca també "l'aposta que ha fet el govern de la ciutat en aquesta àrea, destinant una regidoria específica a la Sostenibilitat". Vives minimitza la importància del "turisme de residus", el fenomen de municipis on els veïns no llencen les seves escombraries perquè hi ha el sistema porta a porta i opten per anar a viles amb contenidors i els dipositen allà. Segons Vives "hi ha un lleu augment del pes als contenidors d'Igualada, però no podem assegurar que sigui provinent de residus dipositats d'altres pobles o d'un pic puntual de la generació a la ciutat".