TORNAR

El govern d’Igualada projecta un carril bici que enllaçarà la ciutat de nord a sud

El nou vial per a bicicletes unirà la plaça Castells amb el complex esportiu de les Comes

societat
Divendres, 24 març 2023. 16:40. Redacció AnoiaDiari.

L'Ajuntament d'Igualada ha presentat elprojecte per construir un nou carril bici, amb l'objectiu de fomentar la mobilitat sostenible i segura en la ciutat, que unirà el sud i el nord de la ciutat, des de la plaça Castells fins al complex esportiu de les Comes. Aquest nou carril bici serà segregat i connectarà amb els carrils bici ja existents a l'avinguda Gaudí i al passeig Verdaguer, els del Parc Central, Polígon Industrial i les Comes, creant un carril completament segregat de 2,5 km.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Igualada, Miquel Vives, ha assenyalat que la política de mobilitat de l'ajuntament és treballar per una convivència equilibrada i segura a través de "rutes i carrers tranquils de ciutat 30 km/h i entorns pacificats". Per mantenir aquesta convivència, l'ajuntament ha decidit impulsar accions concretes, com és el cas del nou projecte de carril bici. Aquest nou carril bici connectarà l'Escola Pia, l'escola Garcia Fossas i l'escola Maristes amb la ciutat esportiva de les Comes, i també amb l'Hospital Universitari d'Igualada, la zona industrial i altres zones comercials i d'oci de la ciutat.

El nou carril bici és una proposta del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i ha estat impulsat per la demanda de les associacions i ciclistes de la ciutat. Tot i que el nou carril bici inclourà una part de pintura, també requereix una obra civil important, per la qual s'ha demanat una subvenció FEMP d'"ajudes per a estils de vida saludables" per construir-lo. A més, aquest carril bici tindrà un pendent lleuger per connectar les terrasses de la ciutat amb bicicleta. En resum, aquest nou carril bici serà una alternativa segura i sostenible per als ciutadans d'Igualada per desplaçar-se per la ciutat i fomentar un estil de vida saludable.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.