TORNAR

El govern igualadí replica a la CUP que el 2016 va donar ajuts per valor de 580.000 euros

L’Ajuntament defensa la seva política social després que s’assenyalés que no arriba als barems de la llei 24/15

societat
Divendres, 21 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La CUP igualadina ha criticat aquesta setmana les polítiques socials de l'Ajuntament seguint les valoracions de la Síndica de la ciutat, que assenyala que no assoleixen els barems que marca la llei 24/2015. Fonts municipals repliquen que s'han creat "noves ajudes" d'acord amb la realitat social del municipi.

L'Ajuntament d'Igualada situa entorn els 580.000 euros "les ajudes socials i serveis de suport a les famílies de la ciutat" a través diferents línies i projectes dels seus departaments d'Acció Social i Ensenyament. Segons la tinent d'alcalde d'Acció Social i Igualtat, Carme Riera, "és una prioritat absoluta pel govern municipal fer costat a aquells ciutadans i famílies que necessiten el recolzament de la seva institució més propera". La regidora assegura que "des dels serveis socials municipals i des dels departaments s'està fent un gran esforç i una gran feina d'acompanyament i de suport".

El Banc de Queviures, que gestiona la municipalitat junt a la Creu RojaRiera manifesta que "fa uns anys l'Ajuntament va impulsar el Pacte Social per Igualada, en el moment més crític de la crisi econòmica i avui, creant nous ajuts i serveis adaptats a la realitat, seguim al costat dels ciutadans més vulnerables, amb l'objectiu que ningú quedi al marge per raons econòmiques ni de cap altra mena". Des del departament s'afirma que "l'àmbit de l'habitatge va ser el que va rebre una major quantitat de recursos: es van concedir 143.000 euros en subvencions per pagar l'IBI a persones majors de 65 anys, pensionistes i famílies monoparentals i pràcticament 17.000 euros a ajudar a combatre la pobresa energètica amb ajuts per a pagar aigua, gas, llum i per a cancel·lar deutes de subministraments bàsics".

El govern igualadí parla d'addicions de més de "10.000 euros en prestacions socials per famílies en greus dificultats socioeconòmiques" que contempla l'ordenança municipal reguladora de les prestacions socials de caràcter econòmic i, a banda, una aportació de més de 21.000 euros al Banc d'Articles Reutilitzables i Material Infantil. En total, doncs, els recursos destinats a aquest camp van superar els 191.000 euros.

Ajudes en escolarització

En l'apartat de l'escolarització el govern assenyala que hi va haver una inversió de 158.000 euros, dels quals 94.000 euros van ser en beques per a l'adquisició de material escolar i llibres de text i per al programa reutilització dels mateixos que s'aplica en diferents centres de la ciutat, més de 45.000 euros en beques menjador per llars d'infants, infantil i primària, i més de 8.000 euros en ajuts per l'escolarització en escoles bressol. Tots aquests ajuts del departament d'Ensenyament es van completar amb gairebé 10.000 euros més en ajuts d'Acció Social per activitats extraescolars i menjadors.

En mobilitat, "es van destinar prop de 139.000 euros a ajuts directes a la ciutadania: una quantitat superior als 135.000 euros per a subvencionar títols de transport públic per persones majors de 65 anys o per aquelles que tenen algun grau  de discapacitat acreditada –carnets blau i taronja– i uns 3.000 euros més a aquells casos contemplats en l'ordenança d'ajuts socials. En alimentació, "vam invertir més de 90.000 euros en ajuts i serveis per les famílies. Es va fer una aportació directa de més de 55.000 euros
al Banc de Queviures d'Igualada i es van destinar més de 35.000 euros a diferents capítols com el projecte Mengem Plegats, el servei d'àpats a domicili, el servei del
centre obert d'estiu i els casos contemplats en l'ordenança municipal d'ajuts socials que inclouen, per exemple, articles de farmàcia, ortodòncia i òptica".

Riera apunta, finalment, que "de la mà de diferents entitats locals, l'Ajuntament duu a terme nombroses iniciatives comunitàries de suport a les persones, que contribueixen a millorar el seu dia a dia i a afavorir la cohesió ciutadana. Hi ha una aposta creixent, ferma i decidida per incrementar els recursos de l'atenció domiciliària i per tenir la millor cura de les persones amb dependència i dels seus cuidadors" i sentencia que "els serveis socials de l'Ajuntament d'Igualada són, per sobre de tot, sensibles i adequats a la realitat, accessibles a tothom i universals".


1 Comentaris

M

Maria Ramon

21 d'abril 2017.12:32h

Respondre

l’únic ”sistema d’emergència” de l’Ajuntament és una persona de comunicació encarregada de ”generar notícies” en cas que algú plantegi que, potser, a la ciutat calen més... Llegir més polítiques socials que ”postureos-esdeveniments”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.