//Plugins sense CDN ?>
El Departament d'Afers Socials ha intervingut fins ara 13 de les més de 1.000 residències que hi ha al país per la seva gestió de la COVID-19. Pel cas de la residència Amavir de Vilanova, però, no hi ha prevista cap acció "de moment."
La residència Amavir de Vilanova del Camí és una de les que va patir més l'impacte de la COVID-19 a l'Anoia. Pràcticament el 10% de morts relacionades amb la pandèmia a la comarca es van produir en aquell centre i l'Ajuntament va exigir repetidament la intervenció de la Generalitat per prendre'n la gestió. Segons fonts del Departament, però, el centre no ha estat expedientat ni se n'ha pres el control.
Aquest dimecres, el conseller d'Afers Socials, Chakir El-Homrani, exposava que "hem tret la gestió a 13 de les 1.053 residències de Catalunya. La Inspecció de Serveis Socials és la que ens diu si cal treure la gestió, rellevar el gestor i fer altres canvis. Qualsevol decisió es pren des d'una perspectiva tècnica". En tot cas, fa unes setmanes el ple de Vilanova va demanar a la Fiscalia iniciar una investigació sobre com es va fer la gestió de la pandèmia.
Fins ara, només hi ha oberta una investigació per les morts a les residències per part de la Fiscalia: a Capellades, a la residència Consorts Guasch. Amb tot, el balanç a Amavir amb unes 50 morts (la majoria de residents van morir al centre i ja no van ser derivats) és el més tràgic de la comarca durant els mesos de març i abril, també per davant de la igualadina Pare Vilaseca.