//Plugins sense CDN ?>
L’autor de llibre Història de l’Hospital d’Igualada. Pobresa, salut i sanitat, S.XIII-XXI, editat per l’Hospital d’Igualada, va rebre el Diploma de la mà del President de la Reial Acadèmia, el Dr. Jacint Corbella i del president del Consorci Sanitari de l’Anoia i alcalde d’Igualada, Sr. Jordi Aymamí.
El Dr. Corbella va destacar l’exhaustivitat extraordinària del treball del metge igualadí i de la gran aportació acadèmia que representa.
Ferran Garcia ens ha deixat aquest mateix dimarts. EL funeral serà demà dimecres a les 10 del matí a la Parròquia de la Sagrada Família.
El llibre: Història de l’Hospital d’Igualada. Pobresa, salut i sanitat, S.XIII-XXI
La Història de l’Hospital d’Igualada. Pobresa, salut i Sanitat S. XIII-XXI és exhaustiu treball d’investigació del metge igualadí Ferran García elaborat al llarg de més de dotze anys de recerca continuada.
Història de l’Hospital d’Igualada. Pobresa, salut i sanitat, S. XIII-XXI és un minuciós exercici d’investigació que, al llarg de 373 pàgines, fa un recorregut pels més de 800 anys d’història d’aquesta institució sanitària i, al mateix temps, pels fets històrics que va viure en primera línia i que van marcar l’esdevenir de la ciutat. Editada per l’Hospital d’Igualada, la publicació recull documents escrits i gràfics de gran valor històric recopilats per l’autor.
El dia de la presentació oficial del llibre que es va fer l’abril del 2007 ja va quedar palès que Ferran García no només havia fet la història de l’hospital, sinó que, al mateix temps, va haver de recuperar les fonts documentals.
En aquell acte, Ferran García va dir que el llibre “vol ser un homenatge a totes i cadascuna d’aquelles persones que, d’una manera o altra, han col·laborat al fet que el nostre hospital hagi pogut superar, com pocs, les fuetades de la història i avui sigui un dels més antics de Catalunya, amb més de 800 anys”. En paraules de l’autor, la publicació pretén “il·lustrar el procés evolutiu de l’hospital, la seva preocupació per la pobresa i la malaltia, que va des de la caritat de l’Antic Règim fins a l’estat de benestar contemporani, passant per la beneficència en èpoques modernes”.
Per a Ferran García, “l’oblit és el gran enemic de la història i la identitat dels pobles, i recuperar aquest passat és dignificar el present i enfortir les expectatives de futur”.
Els records vénen tots junts: els temps d’estudiants, els muntatges solidaris (Sta Mª de Iquique), els primers treballs amb el títol de metge sota el braç,els primers... Llegir més fills, la il.lusió per fer la feina ben feta, l’esforç per obtenir el títol d’especialista, les situacions adverses que cal superar amb fermesa, mantenir els somnis, estar sempre apunt per ajudar, gaudir de la vida, valorar l’amistat, la familia, els records,la història... compartir el camí...Un amic.
Hi ha mirades i apretades de mans que mai s’obliden...El meu més sincer agraïment per la feina d’en ferran, sobrettot amb casos que toquen de prop. Era una gran persona i un gran metge.
Treballador tenaç, sensible, de somriure amable... Tanta estimació per les filles, per la vida... Una abraçada a la família, sobretot a l’Anna.
Ens ha deixat un gran professional, un magnific historiador i el més important, una excel·ent persona. Desprès de la seva dura i llarga malatia, només em resta donar el més sentit pesam; a la... Llegir més seva esposa Maria i a les seves filles de part de tota la meva familia.
En el meu nom, i en el de la meva família, volem fer un homenatge pòstum al doctor Ferran.
Sabia de la seva malaltia i era un final esperat, però no per això deixa de fer mal quan, una persona... Llegir més que has estimat i respectat per totes les coses que ha fet pels teus, i pels altres, ens deixa.
El nostre condol també a la família.
Montserrat Diez Vilarrubias
Igualada
12 de febrer 2009.10:58h
Cosí i amic.
La malaltia ens ha donat l’oportunitat d’arribar a les creences i ideals soterrats per el pas del temps...