//Plugins sense CDN ?>
Amb una introducció del Sr.Joan Caballé, coordinador de la secció mediambiental del CECI, es va centrar el tema del treball matinal. Va parlar de les línies que regeixen la secció amb un vincle molt estret entre el treball de recerca i l'experimentació amb tots els sentits : gust, tacte, vista, … per poder arribar a conclusions mes riques en matisos. La conferencia del Sr. Cristoph Peters arquitecte i membre d'AUS Arquitectura i Sostenibilitat del COAC, va plantejar de forma amplia la temàtica de la sostenibilitat a nivell global i després es va centrar en aspectes de construcció i els seus elements. Les imatges i gràfics amb que il·lustrà la conferencia van fer entenedor per un public ampli, conceptes força complexes. Posà exemples a nivell d'Europa,i també de casa nostra amb el que tothom es va sentir implicat. Un torn de preguntes va tancar aquesta primera part de la matinal.
L'esmorzar, pastissos, melmelades i sucs de taronja natural, fruit de la aportació voluntària d'empreses i particulars igualadins, va servir per entaular diàlegs i fiançar llaços d'amistat. Una vegada acabada la pausa les persones es van distribuir pels tallers adreçats a petits i a grans i van gaudir amb les propostes fent: Volta catalana, mur de pedra , teules i arcs. La exposició ”Un pas endavant” visitada per les autoritats que hi assitiem i pel public en general permeté veure com posant una mica de la nostra part en tots els afers quotidians: parets, finestres, cobertes, mobilitat i alimentació podem contribuir a una reducció de CO2 considerable.
Aquesta exposició creada pel col·legi d'arquitectes pel CONSTRUMAT 2007, restarà a Igualada fins el dia 12 de març i es pot visitar en horari del Museu amb l'ajut d'una auto guia elaborada conjuntament pel CECI i AUS que facilita el seu seguiment. Conferencia, exposició, tallers, presentacions d'empreses vinculades a una construcció sostenible, son un primer pas que la secció d'Educació Mediambiental del CECI, obre cap a una reflexió mes aprofundida i que segurament obrirà nous esdeveniments, per entre tots, ser més conscient de dues qüestions: que els recursos del planeta i per tant els de l'Anoia cal cuidar-los i no malbarat-los i que en la nostra comarca hi ha vestigis d'altres èpoques que cal tenir en comte, recupera-los etnològic ament però també inserir-los en les noves línies d'actuació en sostenibilitat.
Volem, com a CECI, agrair a tothom la participació a la Jornada, recordar que com totes les activitats que fa l'entitat , les podeu veure en diferit a http://www.cecianoia.org; animar al debat que sobre temes mediambientals vinculats a la recerca, el CECI seguirà propiciant i encoratjar a assistir i participar en les properes Jornades sobre Nutrició que amb la mateixa estructura de: conferencies i tallers es faran el mes de maig.
CECI