//Plugins sense CDN ?>
A Igualada, la majoria de bacallaneries i peixateries expliquen que, per ara, no han notat cap canvi en les vendes de peix, i és que asseguren que cada vegada es nota menys la tradició de la Quaresma. Tot i així, algunes bacallaneries sí que fan esment que l'últim dijous d'aquest període és, des de sempre, el més treballat.
Pel que fa a les vendes de bunyols de vent, algunes pastisseries expliquen que ja fa una setmana que en venen i que són, sens dubte, un atractiu pel client. El per què de menjar bunyols no està clar, però hipotèticament els bunyols tenen el seu origen en la intenció d'endolcir o premiar el període d'abstinència que patien les persones durant la Quaresma, temps en el que no es podia menjar cap tipus d'aliment que provingués d'animals de sang calenta.
De fet, actualment els ciutadans canvien poc els seus hàbits alimentaris; el costum s'ha anat relaxant i són una minoria els que celebren aquest període tal i com l'església l'estableix.
La Quaresma queda fixada en funció de la Pasqua, i aquest any comença avui i acaba, per tant, el diumenge dia 17 d'abril.