TORNAR

Hàbits saludables en edat infantil

Supermas col·labora en la secció 'Nens sans nens feliços'

societat
Dilluns, 18 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Per què és tan important parlar dels hàbits dels nens? Els nens es troben en un dels períodes més importants de la vida, és quan creixen i es desenvolupa el seu organisme, no tan sols físicament parlant, sinó també com a persones (personalitat i autoestima). L’adquisició d’uns hàbits saludables, no només els farà estar més sans sinó també sentir-se més feliços.

Núria Rosich

Els hàbits de cada nen es comencen a adquirir a partir dels tres i quatre anys i queden fixats i establerts entre els deu i dotze anys, per tant, tot el que els haguem ensenyat durant aquests període quan arribin a l’edat adulta ho continuaran respectant i aplicant.

Un dels hàbits més importants per aquesta etapa són els hàbits alimentaris. Quines serien les principals pautes a seguir per aconseguir uns bons hàbits alimentaris pels nens:

- Fer 5 àpats al dia (esmorzar, mig mati, dinar, berenar i sopar)

- Promoure una alimentació variada en quant a aliments, sabors, colors, textures, gustos,....

- Potenciar el consum d’aigua com a millor beguda.

- Convertir l’hora de menjar en un espai de relació familiar on es permeti als nens explicar les seves coses i sentir-se escoltats i estimats.

- No utilitzar el menjar com a premi ni com a càstig (ni per no sentir-los rondinar).

- A la taula tota la família menja el mateix, no si val 'és que no m’agrada'. Quan un aliment s’ha provat unes quinze vegades ens comencem a acostumar al gust de l’aliment en qüestió.

- Els pares són els que decideixen què es menja, però és important deixar participar als nens a l’hora de fer la compra i cuinar, així coneixeran millor els aliments i com els podem elaborar.

- La millor eina i la més efectiva per adquirir uns bons hàbits és predicar amb l’exemple: el que fan els pares faran els nens.

No oblidem mai que uns hàbits saludables en alimentació sempre van lligats a uns hàbits saludables d’activitat física.

Núria Rosich Domènech (Igualada, 1.970). Diplomada en Dietètica i Nutrició per la Universitat de Barcelona. Postgrau de 'Nutrició en la infància i adolescència' de la Universitat de Navarra i educadora en obesitat infantil a través del programa “Nens en Moviment” de la unitat d’endocrinologia pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Actualment exerceix com a dietista així com coordinadora del programa “Nens en moviment” a Igualada i Abrera a més de formar part de l’equip educacional de Fufosa (Fundación para el Fomento de la Salud).


1 Comentaris

E

Ester Vich

Igualada

18 d'abril 2011.11:52h

Respondre

Molt interessant aquest article i molt bones reflexions.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.