//Plugins sense CDN ?>
Tampoc és estrany que, amb el munt de serveis que ofereix la xarxa, cada dia més, la memòria acabi estant contra les cordes. Es multipliquen les claus d'accés a determinades pàgines o els perfils que es fan els usuaris, i això es tradueix en més i més contrasenyes. Sembla que a l'hora de crear-les, els noms d'animals domèstics (amb un 12%) i també les dates de naixement (amb un 10%) són les principals referències que es fan servir. De fet, a diferència del nom d'usuari, que es pot repetir el mateix en diversos llocs sense perill, els experts en seguretat recomanen no utilitzar la mateixa contrasenya en diferents comptes per evitar deixar un accés massa fàcil a uns hipotètics pirates informàtics. Per tot plegat, no és estrany que aquest estudi (que va elaborar la companyia Skrill i va publicar 'The Telegraph') asseguri que els usuaris es trobin amb serioses dificultats a l'hora de memoritzar totes les claus.
Els experts també recomanen anar canviant de tant en tant aquests mots, per així posar més difícil els possibles intents d'accés als equips per part de persones alienes que no volen precisament ajudar a fer-nos la feina. És clar que, segons la freqüència amb què es facin aquestes variacions, també ens estem posant més traves nosaltres mateixos a l'hora de memoritzar aquelles paraules que ens són imprescindibles per accedir als nostres comptes o pàgines personals.
El que és comú a molts dels usuaris és que escollim les contrasenyes més difícils per a aquelles activitats en les quals volem que el risc sigui menor. Vaja, que ens estrenyem el cap per triar una bona clau d'accés a la nostra banca en línia, per exemple, i que en canvi en altres indrets com en alguna subscripció a fòrums o a pàgines especialitzades tirem més aviat pel dret. Per sort, les mateixes planes web solen tenir un sistema per recordar-nos el codi d'accés a través d'alguna pregunta personal. Probablement, alguns més i altres menys, tothom haurà hagut de recórrer alguna vegada a aquests sistemes per validar la identitat de l'usuari que ens sembla una ximpleria quan ens hi inscrivim però que agraïm enormement quan ens salven la vida a les portes de perdre tota la informació que es refugia rere la contrasenya. I és que, encara que pel fet de repetir-les una i altra vegada cada vegada que obrim el correu o que accedim a aquell servei se'ns puguin fer una molèstia, les claus d'accés s'han convertit en una necessitat per mantenir segura tota la informació i els equips en general. Sí o sí?
Per gestionar totes les contrasenyes us recomano que useu una aplicació open Source anomenada KeePass, que et permet gestionar les teves contrasenyes.
I per tenir-les a tot arreu KeePass Portable +... Llegir més DropBox + KeePass for (Android/IPhone)
Marisol
Igualada
10 de setembre 2011.16:09h
Jo sóc de les que sempre tremolo quan haig d’enfrontar-me altre cop als diversos aplicatius quan torno de les vacances... (és que tots tenen diferents condicions pel que fa a la llargada i... Llegir més composició de les contrassenyes...), o sigui que gràcies Jordi per la teva idea, ho miraré.