TORNAR
PUBLICITAT

L’hortet de la Salut, un hort urbà i ecològic enmig d’Igualada

A més de cultivar per al públic col·laboren amb entitats socials

societat
Divendres, 18 gener 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Al número 58 del carrer de la Salut hi ha un antic solar reconvertit en un hort urbà on tots els productes són ecològics. Es tracta de l’hortet de la salut, una iniciativa privada de 4 joves que porta mig any funcionant. Ofereixen venta al públic, però el seu objectiu és fer una funció social. Ja treballen amb alguna entitat i tenen un projecte a l’Espelt dirigit a entitats i particulars.

L’hortet de la Salut

L’hortet de la Salut

L’hortet de la Salut

En un solar de 1300 metres quadrats, al mig d’Igualada hi ha l’Hortet de la salut. Un hort urbà i 100% ecològic, és a dir, tots els productes que es cultiven són de temporada i no es tracten amb cap tipus de productes.

Els impulsors són quatre joves que fa poc més de mig any van emprendre aquest projecte en un principi per a consum propi, però que davant la demanda de la gent, van decidir de vendre la seva producció.

Guim Llacuna, un dels impulsors, admet que ‘l’ecologisme està de moda’, però remarca que ‘a nosaltres no ens van les modes i precisament volem trencar amb això i demostrar que l’agricultura ecològica és un fenomen que està arrelant amb força, sobretot entre famílies joves’.

Del cultiu de l'Hortet de la Salut, i també d'un terrent que tenen a la zona de les Maioles, ofereixen el què ells anomenen 'el cistell de temporada', és a dir, un cistell amb uns 10 productes, que varien en funció de l’època de l’any i del què la terra ofereix.

Funció social

Però més enllà de cultivar, l'hortet de la salut té la voluntat de fer una funció social a la societat i estendre una mà a les entitats.

Llacuna explica que amb aquesta voluntat, ‘aquesta setmana hem començat una col·laboració amb el Club Aidar (ARMPA) i la Llar Verdaguer, dues entitats que treballen amb persones que pateixen algun tipus de malaltia mental’. Amb aquesta col·laboració 'nosaltres els oferim a ells una motivació, un treball físic i a l’aire lliure, i ells ens ajuden a cultivar i mantenir l’hort’, apunta.

Projecte a l’Espelt

Paral·lelament, a l'Espelt, i d’acord amb l’ajuntament d’Òdena, aquests 4 joves tenen un terreny de 4000 metres quadrats, el qual ‘la meitat el volem destinar al cultiu, i l’altre meitat el volem dividir en parcel·les per llogar-lo a particulars i entitats socials que vulguin desenvolupar activitats i projectes relacionats amb l'horticultura’, explica el jove impulsor. A més, en aquest espai també 'tenim pensat oferir conferències, fer tallers, assessorar als llogaters, etc'.

El projecte encara s’està treballant, però ‘ja hi ha alguna entitat que s’ha mostrat interessada, com el cas dels escoltes del Cau d’Igualada, i segurament els d’Òdena, entre altres’.


4 Comentaris

P

Patricia Sabaté

Barcelona

29 de maig 2017.21:12h

Respondre

Hola nois , soc una senyora enamorada del camp , els horts i la floricultura . En breu vindrem a viure a l ’ Anoia . La intenció es trobar un hort on cultivar , podria venir a aprendre/ colaborar ... Llegir més ? També m ’ agradaría veure les parcel.les que voleu llogar . Felicitats per les bones idees al camp !!!!! Fins aviat ! Patricia.

j

julia

igualada

7 de novembre 2014.08:15h

Respondre

Hola la meva pregunta és, que Quin horari feu? Gràcies.

X

Xavier

igualada

1 de febrer 2013.15:48h

Respondre

Hola, Estaria interessat en saver si podem col.laborar amb aquests nois i poder treballar en els hortets desinteressadament.Com a hobby ens agradaria poder treballar-hi.

A

Albert

18 de gener 2013.12:16h

Respondre

Bona iniciativa. Endavant!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.