TORNAR

L'Hospital afirma que "vam aplicar zones de confinament" des de la primera sospita per coronavirus

Afegeixen que ”les mesures de seguretat que tenim contra el contagi són extremes”

societat
Dimarts, 17 març 2020. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Si el dilluns la consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, defensava amb contundència els procediments de l'Hospital d'Igualada, aquest dimarts el propi centre ha emès un comunicat on assenyala "que des de la primera sospita que un pacient podia tenir coronavirus vam aplicar zones de confinament". Admeten l'alta xifra de persones infectades dins l'Hospital. 

El centre igualadí ha mostrat el seu agraïment "a tots els nostres professionals (assistencials i no assistencials) que estan donant-ho tot per poder atendre els pacients i usuaris i intentant minimitzar el brot de coronavirus" així com a també a "totes aquelles persones voluntàries que s'han ofert a venir, als col·legis de metges i d'infermeria, als agents de seguretat i d'ordre públic, als Mossos, al SEM, a la policia local, a l'Ajuntament, al Consell Comarcal, entitats i empreses particulars que ens estan oferint productes de necessitat, a tots els mitjans de comunicació, locals o no, etc.". Remarquen que des de l'inici del brot "el CSA ha seguit amb totes les directrius marcades de les autoritats sanitàries com són l'Agència de Salut Pública i el Servei Català de la Salut".

Indiquen que "sabem la rapidesa amb la qual aquest virus es propaga i també que té un període d'incubació d'uns catorze dies en la que qualsevol infectat, encara que tingui símptomes lleus o estigui asimptomàtic, pot infectar. D'ençà que va tenir una sospita encara no confirmada d'un pacient que podia ser candidat a ser positiu de coronavirus, ja va actuar aplicant zones de confinament i mesures dirigides a protegir als pacients i els professionals".

Afegeixen que "els professionals que han estat positius, els seus contactes i tots aquells professionals que han tingut algun símptoma per mínim que sigui i que pugui ser sospitós, han estat confinats en el seu domicili a l'espera del resultat de les proves. Tot i que el volum d'infectats pel virus a l'Hospital és important, esperem que en uns dies la situació millori".

Especifiquen que "les mesures posades per evitar el contagi són extremes i és per això que volem transmetre un missatge de tranquil·litat a la població que ha de venir a l'Hospital. L'Hospital té tancades la seva àrea de Consultes Externes i fa l'activitat quirúrgica urgent i l'oncològica. El Servei d'Urgències està operatiu, tant pel que fa a adults com a nens".

Indiquen que la sala de parts es troba operativa. Les plantes d'hospitalització i la Unitat de Cures Intensives estan obertes parcialment i també funcionen, amb algunes restriccions, l'Àrea d'Hemodiàlisi i l'Hospital de Dia Oncològic. Al CAP Igualada Nord funciona l'atenció continuada i visites telemàtiques. El Centre de Salut Mental fa atenció telemàtica i directa (preferent i urgent).

Recomanacions i informació

Des del CSA s'insisteix a la població que segueixi el confinament que ha dictat el Govern i amb les recomanacions que dóna el CatSalut https://web.gencat.cat/ca/coronavirus/http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/ i seguir les mesures de protecció bàsiques com són Netejar-se les mans freqüentment, adoptar mesures d'higiene respiratòria com tapar-se la boca i el nas amb el colze quan estossegui o esternudi, mantenir un distanciament social almenys d'un metre i evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca. També evitar acudir al nostre centre si no és realment necessari. Per a qualsevol consultar, es pot utilitzar la web del Consorci https://www.csa.cat/informacio-al-ciutada/contacta-amb-nosaltres/contactar.html.


2 Comentaris

N

Natalia

Igualada

17 de març 2020.23:45h

Respondre

El que ha passat a l’hospital d’Igualada no ha passat en cap hospital de tota Espanya o a lo millor que vergonya

M

Montserrat

Igualada

20 de març 2020.21:33h

Sí, una vergonya. Diu molt sobre les condicions higièniques amb què treballa el personal. Però Ara tothom fa com si fosssin uns herois, que segur que n’hi ha. Peroò algú va fer les coses... Llegir més molt malamaent, i ho taparan.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.