TORNAR
PUBLICITAT

L'Hospital demana que no es falti al cribratge del càncer de mama: "Radiologia és un espai segur"

El Consorci assenyala que ”moltes pacients tenen reticències a venir, però no hi ha risc de contreure el virus”

societat
Divendres, 26 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Hospital Universitari vol conscienciar de la importància de no deixar el cribratge del càncer de mama, que es fa a partir dels 50 anys i es repeteix cada dos anys entre els 50 i 69 anys. En un comunicat insisteixen que "les mamografies són proves senzilles que es fan en el servei de radiologia de l'Hospital Universitari d'Igualada, es realitzen amb les màximes garanties de seguretat i higiene, seguint els protocols establerts pels nostres especialistes d'infeccions".

PUBLICITAT

El Consorci Sanitari de l'Anoia fa una crida a totes aquelles dones que han de fer-se el cribratge del càncer de mama, que no l'ajornin. Apunten en una carta que hem detectat que algunes senyores no acudeixen quan de les citen per fer mamografia de control per a la detecció de càncer de mama". Algunes manifesten que "els fa una mica de por venir a l'Hospital per fer-se-la amb tot el tema de coronavirus".

Des del centre se subratlla que "fer-se la mamografia és segur, doncs fem contínuament desinfecció dels espais, hem espaiat agendes perquè no s'acumulin visites, etc. A més, està comprovat que el millor combatre un càncer és la detecció precoç". Indiquen que "són proves senzilles". La periodicitat amb la que es fan al CSA és de cada dos anys, entre els 50 i 69 anys.

També destaquen que "des del mes de juny del 2020, que vam reemprendre les mamografies de cribratge, no ens han comunicat cap cas de COVID19 que s'hagi contagiat a la sala d'espera de radiologia, ni al box de mamografies". Així mateix, manifesten que "disposem d'una sala d'espera suficientment gran per mantenir les distàncies de seguretat i hem ajustat les agendes per evitar aglomeracions de persones. Cada vegada que es realitza una mamografia es porta a termes la desinfecció del mamògraf per part del tècnic de radiologia i es desinfecten totes les superfícies que han estat en contacte amb la dona". Demanen a les usuàries venir soles, amb mascareta, fer ús del gel hidroalcohòlic i ajustar-se a l'hora de la cita; no venir abans.

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.