TORNAR
PUBLICITAT

L'Hospital forma en endoscòpia a residents de tercer i quart any de ginecologia

És la tercera edició d’aquest curs de cirurgia de nivell avançat

societat
Dimarts, 10 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb el lideratge del director de Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital d'Igualada, el doctor Pere Brescó, aquests dies l'equipament ha estat l'escenari d'un curs avançat sobre la tècnica de cirurgia endoscòpica. Els alumnes han rebut una formació específica sobre les tècniques que es poden aplicar en l'àmbit ginecològic.

L'Hospital d'Igualada ha celebrat el Curs Avançat de Cirurgia Endoscòpica per a residents de tercer i quart any de tot el territori català. En total, a aquestes sessions, hi van assistir uns 50 ginecòlegs en formació. La d'enguany, era la sisena edició respecte els Cursos de Formació específics per Metges Residents en Ginecologia celebrats anualment a l'Hospital d'Igualada, organitzats i coordinats pel Servei de Ginecologia. La participació majoritària per part dels residents en totes les edicions realitzades consoliden aquests cursos com a referent en formació de cirurgia endoscòpica ginecològica.

Una de les sessions de formació amb el material per aplicar aquestes tècniquesLes sessions que es van desenvolupar alternaven presentacions teòriques relacionades amb el tractament quirúrgic de diferents patologies (endometriosis, patologia uterina, disfuncions del sòl pelvià, oncologia) i la demostracio de tècniques quirúrgiques específiques per via laparoscòpica, així com retransmissió de cirurgies en directe amb la possibilitat de comunicació dels assistents amb els propis cirurgians durant la realització de la intervenció quirúrgica.

Al llarg del curs, els metges residents participen en sessions pràctiques amb 'pelvitrainer' que permeten l'adquisició de les habilitats oculomanuals necessàries en les tècniques laparoscòpiques, amb la realització d'un examen en la darrera jornada del curs que permet valorar objectivament les habilitats pròpies en relació a una extensa base de dades europea. La iniciativa va sorgir de la Sociedad Española de Ginecologia y Obstetrícia (SEGO) i correspon a un projecte global en tot l'estat espanyol, celebrant-se edicions anuals alternes de Cursos Bàsics i Avançats per regions geogràfiques amb l'objectiu de garantir un model formatiu comú per tots els residents. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.