//Plugins sense CDN ?>
‘Per tal d’aconseguir donar resposta a les necessitats dels pacients vam estudiar l’ocupació de llits servei per servei i planta per planta dels darrers estius i sembla que ho hem clavat’. Amb aquestes paraules explica el Dr Ballaster que el funcionament hospitalari durant el mes d’agost ha estat òptim malgrat les mesures d’estalvi aplicades.
Menys llits però menys intervencions
Durant els mesos de juliol, agost i setembre, el nombre de llits operatius és inferior al de la resta de l’any. D’aquesta manera, la primera quinzena de juliol es va treballar amb 150 llits la segona amb 136 a l’agost amb 102 llits, la primera de setembre amb 136 i la segona de setembre amb 150. Així, no serà fins el mes d’octubre que es recuperarà la normalitat.
Aquesta reducció del nombre de llits no ha afectat el funcionament de l’Hospital ja que, segons Ballester: ‘Com que només hem treballat amb un quiròfan, s’han reduït el nombre d’hospitalitzacions’. I és que a diferència de l’estiu passat quan van quedar oberts dos quiròfans - un per urgències i un per operacions programades-, aquest estiu només s’ha treballat amb un quiròfan d’urgències: ‘Vam distribuir la resta d’operacions durant els altres mesos de l’any’.
Augmenten les llistes d’espera
Tal com era d’esperar, la reducció d’activitat contractada pel CatSalut ha fet augmentar la llista d’espera de l’Hospital d’Igualada, d’aquesta manera, al desembre del 2010 la llista d’espera era de 2.600 persones i actualment és de 2.900, per tant, en mig any s’ha incrementat en 300 el nombre de persones en llista d’espera.
4 tipus d’intervencions superen el temps d’espera garantit
Hi ha un total de 14 tipus d’intervencions que malgrat no ser urgents, tenen garantit un temps d’espera màxim de sis mesos. D’aquestes, l’Hospital d’Igualada incompleix el termini de quatre. La intervenció de varices amb 8,8 mesos d’espera, la d’amígdales amb 7,7, la circumcisió amb 8,5 i la pròtesis de genoll amb 8,7 són les intervencions que actualment no compleixen amb el període de garantia de sis mesos. De totes maneres, segons explica el Dr Ballester, el centre està per sota d’aquest període amb operacions com la pròtesis de maluc o les hèrnies on el temps d’espera ronda els quatre mesos.
rack
anoia
31 d'agost 2011.15:38h
Resulta curios el que diu el sr Ballester...
A més diu que l’han clavat....
Haver tancat un quiròfan no ha afectat el funcionament de l’hospital ja que les operacions programades les han... Llegir més distribuit durant la resta de mesos de l’any.....
això no és afectar el funcionament d’una organització a més d’augmentar de facto les llistes d’espera??
Aquest és el canvi que volia Catalunya???
així ens va