//Plugins sense CDN ?>
El programa TOP 20 d’avaluació de la qualitat dels hospitals, és una iniciativa de l’empresa IASIST del grup Solucient International, especialitzada en informació de sistemes sanitaris, que elabora el rànquing a partir d’una àmplia base de dades on participen més de la meitat del 350 hospitals del Sistema Nacional de Salut.
A més, enguany és el desè any que es celebren aquests premis i han presentat el resultat d’aquesta edició amb una renovació, enfocant l’avaluació del programa cap als problemes de salut dels malalts. Així, sense deixar de banda l’avaluació de la gestió hospitalària en la seva globalitat, a partir d’aquest any s’han avaluat sis àrees clíniques específiques de gran rellevança en l’activitat d’hospitals: Sistema Nerviós, Respiratori, Cor, Cirurgia Digestiva, Traumatologia i Ortopèdia i Àrea de la dona. En cadascuna d’aquestes àrees s’avaluen processos d’atenció hospitalària concrets com l’ictus, l’infart agut de miocardi, els implantaments de pròtesis de malucs i genolls, el part o la cirurgia de càncer de mama. També es van donar uns premis especials als hospitals que al llarg de les 10 edicions, han estat més premiats.
Des de l’any 2000
L’Hospital d’Igualada ja té experiència d’altres anys en els que ha estat guanyador ja des de la primera edició l’any 2000. En aquella ocasió va quedar posicionat en el lloc núm. 1 dins de la seva categoria d’hospitals generals mitjans, d’entre 26 hospitals.
L’any 2001 va repetir la primera posició d’entre 24 hospitals i l’any 2002 el segon de 25. L’any següent, el 2003 va tornar a quedar en primera posició d’entre 27.
D’ençà que IASIST va començar a premiar en diferents especialitats seleccionades per la gran prevalença de les patologies, en centre igualadí va posar-se en primer lloc l’any 2004 en la categoria de l’àrea de Cirurgia digestiva.
Enguany, l’Àrea de la dona de l’Hospital d’Igualada ha obtingut la primera posició. Aquest criteri d’avaluació es concentra en processos obstètrics, embaràs, part, puerperi, neoplàsies de mama intervingudes quirúrgicament i malalties ginecològiques també amb intervenció.
Doncs menys mal que és el millor! Potser sí que ho és en els aspectes concrets que hagin valorat per a aquest concurs, però en el tema de les revisions ginecològiques periòdiques les llargues... Llegir més esperes són habituals (perquè em molesto en que em donin cita a primera hora per no faltar tant a la feina si, tot i així, l’hora llarga d’espera no me la treu ningú?). A més a més, dos anys seguits m’han perdut els resultats d’una prova! No vull ni saber com seran els pitjors hospitals...
eRIC
Igualada
3 de desembre 2009.20:53h
No ens enganyem, l’Hospital d’Igualada ha rebut varis premis pel que fa a la gestió econòmica, però no al servei mèdic (per dir-ho d’alguna manera): falta de coordinació entre seccions, no... Llegir més segregació d’alguns malalts concrets (com sí que es tenia a l’hospital antic, cosa que ja té tel·la), etc. Tot i els bons professionals dels que disposa la cosa no rutlla com hauria de fer-ho: cal anar perseguint SEMPRE als metges ?
Pel que fa a la gestió econòmica no m’extranya que els hi vagi bé, retalla que retallaràs i vinga. Per exemple una cosa tan simple com que a determinats malalts d’una secció no se’ls hi dóna berenar (un simple got de suc que deu valdre uns 15 cèntims), per no parlar d’altres temes bastant més greus.