//Plugins sense CDN ?>
L'Hospital d'Igualada s'ha convertit en el primer centre de l'Estat espanyol en aconseguir una monitorització constant de les posicions i moviments dels pacients ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Aquesta fita, que suposa un pas endavant en seguretat per als pacients, ha estat possible gràcies a l'adquisició de llits d'última generació, que permeten la connexió a la xarxa, el que facilita la transmissió d'informació en temps real al control d'infermeria. Concretament, el centre igualadí ha comprat 12 nous llits, fabricats per LINET, adquirint models tant amb matalàs d'aire (10 unitats) com viscoelàstic (2 unitats); una inversió de 216.590 euros que ha servit per renovar tots els llits de la UCI.
La monitorització permet, entre d'altres, el control del pes del pacient, l'angle d'inclinació de l'espatller, la posició de les baranes de seguretat, o el control del temps que el pacient passa al llit. També compta amb un indicador sonor, que avisa si el pacient s'aixeca. Totes aquestes dades obtingudes es poden emmagatzemar i exportar per valorar l'evolució dels diferents paràmetres registrats per a cada malalt.
La implantació d'aquesta nova tecnologia ha permès, també, humanitzar l'estada dels pacients a la unitat, ja que a través de la monitorització d'aquests paràmetres es redueixen les entrades del personal a les habitacions, promovent un millor descans dels malalts; es racionalitza l'ús de les baranes de seguretat en funció del registre de moviments de cada pacient; i s'aconsegueix, alhora, una reducció de les contencions per prevenir caigudes, gràcies als indicadors sonors de moviment dels pacients. Aquest model es pot estendre a altres àrees d'hospitalització.
Els llits compten amb diferents modalitats de programació (com la modalitat de teràpia respiratòria o la modalitat de decúbit pron, entre d'altres), que adapten el matalàs a les necessitats i característiques de cada pacient, facilitant-ne la mobilitat a través de l'inflat i el desinflat, així com de l'adequació del grau d'inclinació. D'aquesta manera no només es millora el confort i la comoditat dels malalts, sinó que es facilita l'expulsió de secrecions –evitant infeccions–, i es prevé l'aparició d'úlceres per pressió; un tipus de lesió de la pell que es produeix en pacients amb mobilitat reduïda en les zones del cos on l'os pressiona la pell contra una superfície exterior. Aquesta programació es fa a través d'unes pantalles digitals, situades a les baranes del capçal.
A més de les prestacions per als pacients, els nous llits també faciliten la feina dels professionals, oferint més seguretat i agilitat en les seves tasques diàries. És el cas, per exemple, de la lateralització del llit, que permet aixecar el pacient sense necessitat de fer grans esforços físics; o de la cinquena roda, que facilita el transport dels malalts per a la realització de proves a altres àrees del centre.
El cap del servei d'Anestesiologia i Medicina Crítica, el Dr. Santi Abreu, explica que l'adquisició i la posada en funcionament d'aquesta nova monitorització és una mostra del compromís de la institució per brindar una atenció sanitària actualitzada amb les últimes tecnologies i amb la màxima seguretat per als pacients. Abreu, recorda que l'any passat l'hospital igualadí va ser, també, el primer hospital de l'Estat espanyol en utilitzar la monitorització hemodinàmica no invasiva amb predicció d'hipotensió en els pacients quirúrgics, obtenint actualment uns resultats excel·lents en la reducció de la hipotensió intraoperatòria.
Kim
Igualada
8 d'octubre 2023.07:05h
Són unes dades fantàstiques, i celebro enormement que el nostre hospital disposi d’aquests llits d’última generació: tot el millor per als pacients que es trobin en condicions... Llegir més difícils.
Dit això, és LAMENTABLE que les persones que han de ser ingressades a l’hospital hagin de romandre -per dies- 2, 3 o més, en l’àrea d’URGÈNCIES.
L’estada és aquesta àrea és de tot, menys còmoda ... i parlo de patologies severes, ictus, pneumònies ...
Què ocorre? és cert que hi ha una planta tancada o això és una llegenda urbana? falta personal? espai? ... tal vegada caldria ampliar-ho.
Espero que les autoritats pertinent solucionin aquest greu problema més ràpid que tard.