L'antiga UBIC apuja el llistó en la campanya de sostenibilitat ambiental que ja va encetar fa mesos. La iniciativa posarà l'accent en la reutilització, tant en els productes com en els equips, i compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada.
Igualada Comerç presentava aquesta setmana la segona fase del Pla Integral de Sostenibilitat als Comerços Associats a Igualada Comerç, enguany centrat, sobretot en la reducció de residus i millora de la sostenibilitat dels comerços de la ciutat. En aquest acte hi van assistir l'alcalde Marc Castells, la directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves Corominas, regidora d'Ensenyament, Joventut, Turisme, Comerç, Mercats i Promoció de l'Ajuntament d'Igualada, Patricia Illa, el president d'Igualada Comerç, Xavier Figueres i el director d'Ecoestudi , Ricard Vizcarra. La firma Ecoestudi va exposar un ambiciòs i extens programa d'activitats i accions que es portaràn a terme aquest any i que tenen com el pricipal objectiu la lluita contra el malbaratament alimentari i la prevenció de residus.
La presentació de l'estudi, el passat dimarts
El director d'Ecoestudi va enumerar les accions que es desplegaran, tals com "la prevenció del malbaratament alimentari, amb formacions i tallers de cuina d'aprofitament, la creació d'un segell de sostenibilitat d'Igualada Comerç (Igualada Comerç. Residu Zero), l'ambientalització de cartes d'establiments de restauració i la fabricació de carmanyoles reutilitzables perquè els clients de restaurants es puguin emportar el menjar sobrant".
Hi ha també el projecte de creació d'una nevera comunitària, cedir aliments en bon estat però que no es consumiran. Aquest projecte pretén replicar el projecte "The people's fridge" engegat a Londres i que ha tingut excel·lents resultats. Aquesta mesura permetrà reduir el malbaratament a la vegada que promoure un ús social. Es faran jornades i seminaris de formació per la reutilització, amb un sistema de carrets de compra retornables, la creació d'imatge i servei per restaurants que serveixin aigua de l'aixeta, el disseny i fabricació de bosses reutilitzables per a establiments.
berto
26 de març 2018.16:38h
I del tema del ”fiasco”, sent sap quelcom........sr Castells i Sr Figueres?