TORNAR

'Igualada necessita un nou Pla Urbanístic?', a debat aquest dimarts al DdD de l’Ateneu

L’acte comptarà amb un dels experts en urbanisme amb més reconeixement, l’arquitecte urbanista Josep Ma Llop

societat
Dilluns, 31 març 2014. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper debat-tertúlia de DdD (Dimarts de Diàlegs) de l’Ateneu Igualadí abordarà la planificació urbanística d’Igualada sota el títol: “Igualada necessita un nou Pla Urbanístic?”. Serà aquest dimarts, 1 d’abril, a la Sala de Socis de l’Ateneu una hora abans del que és habitual: excepcionalment l’acte començarà a les 7 de la tarda per evitar coincidir amb el partit del Barça de la Champions, que es podrà veure a la mateixa sala un cop acabi el debat.

Josep Maria Llop

En un moment en el qual la ciutat d’Igualada parla dels reptes que té de futur, es vol conèixer si aquest futur també hauria de passar per la redacció d’un nou Pla Urbanístic que substitueixi l’actual POUM que data de l’any 1986. S’analitzarà quin és l’escenari dels planejaments urbanístics arreu del país i què fan altres ciutats mitjanes i es vol debatre sobre quines línies hauria de dibuixar un nou pla per a la Igualada del segle XXI.

L’acte comptarà amb la participació d’un dels experts en urbanisme amb més reconeixement a Catalunya i a nivell internacional, ja que durant l’any participa en congresos i ponències en diversos països. Es tracta de l’arquitecte urbanista Josep Maria Llop que és president de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori i director de la Càtedra UNESCO de Ciutats Intermèdies, que farà la introducció de l’acte a través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras.

Durant 15 minuts Josep Maria Llop explicarà quin és el context a nivell de país sobre la planificació urbanística i aportarà els conceptes necessaris per poder valorar, posteriorment, la necessitat, o no, de redactar un nou Pla Urbanístic que projecti la Igualada dels propers anys. Els encarregats de fer aquest anàlisi en clau local a l’anomenada Fila 0 seran Antonio Font (catedràtic d’Urbanística de la UPC), Alfons Recio (geògraf) i Pere Subirana (delegat a l’Anoia del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona). A tots ells s’hi sumarà el públic assistent que hi vulgui intervenir, ja que DdD dóna sempre un fort protagonisme a la paraula del públic per crear l’atmòsfera de tertúlia que busca.

La tertúlia, que començarà a les 7 de la tarda, també serà transmesa per les xarxes a través del compte de Twitter @DimartsDialegs. Com en cada ocasió, un periodista diferent de la ciutat, fa de cronista 2.0 i aquesta vegada serà Francesc Vilaprinyó.

Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de la tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que va canviant cada mes. Totes les qüestions guarden alguna relació amb Igualada i es vol que, a partir d’una mirada global al tema escollit, es pugui acabar acotant a l’escala local. DdD vol fer-se totes les preguntes sobre el tema escollit i buscar els experts que donin les millors respostes, enriquides amb un debat on el públic hi participi de manera molt activa i en sigui un protagonista fonamental. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines útils per fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.


1 Comentaris

T

Tonet blanquer, tararí que te ví.

El rec igualadí

1 d'abril 2014.14:46h

Respondre

Caldria la assistencia d´eminencies en aquestos temas. En Pàmies, en Aymamí, en Crespo, en Singla. Ells si que tenen bones idees, quin tius, quins tipus, quins cracs, quins poca.......poca... Llegir més iniciativa a la nostra ciutat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.