TORNAR

Igualada ofereix tallers d'eficiència energètica a col·lectius en situació de vulnerabilitat

societat
Dilluns, 4 desembre 2017. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'han desplegat sessions per donar claus sobre com estalviar en el consum energètic de la llar, amb especial atenció a l'electricitat i l'aigua. Els tallers tamé han donat informació complementària sobre el Bo Social.

La regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament d'Igualada va fer la setmana passad tres tallers per millorar l'eficiència energètica dirigit a famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. És una de les accions que es van dissenyar recentment a la comissió de treball per garantir els subministraments bàsics. El primer dels tallers va ser sobre subministrament elèctric, mentre que el segon va tractar com fer dispositius de mesura del consum d'energia i qualitat ambiental domèstics i el tercer va versar sobre el subministrament d'aigua i el seu estalvi.

Pel que fa al taller sobre el subministrament elèctric, va ser impartit per l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), va donar eines per interpretar les factures, modalitats de contractació d'energia elèctrica, consells per estalviar electricitat i informació del Bo Social. La segona sessió, que va organitzar la cooperativa Tarpuna, va ser un taller adreçat al Kasal de Joves, per tal que cadascun dels participants puguin fer la descoberta energètica de casa seva amb els dispositius de mesura i d'aquesta manera estalviar energia. El tercer taller, a càrrec de la companyia Aigua de Rigat, els va aportar alguns consells per interpretar la factura d'aquest servei i els va explicar com es pot saber si el consum d'aigua s'apropa al que s'anomena consum domèstic responsable, 100 litres d'aigua per persona i dia, i conèixer quines són les bonificacions que existeixen actualment per a usos domèstics, entre altres aspectes que poden contribuir a l'estalvi en la factura.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.