TORNAR
PUBLICITAT

Igualada es prepara per viure la revetlla de Sant Joan

societat
Dijous, 20 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Hi haurà correfoc, el 40è aniversari de l’arribada de la Flama del Canigó a Igualada i revetlla popular al Casal Popular d’Igualada, el Foment.

La nit del 23 de juny, la vigília de Sant Joan, Igualada viurà, un any més un seguit d’actes tradicionals, relacionats amb aquesta vesprada tan màgica: el solstici d’estiu, la nit més curta de l’any.

Carme Riera, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, ha estat  l’encarregada de presentar la programació i el cartell d’enguany que és obra de la igualadina Sílvia Guillén.

Riera ha destacat que cada any la ciutat d’Igualada es bolca en els actes tradicionals entorn al solstici d’estiu i la celebració de Sant Joan amb la baixada de la Flama del Canigó, els correfocs i les revetlles.

Correfocs

Una de les activitats més tradicionals d’aquesta diada que organitza el Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada és el correfoc, un espectacle que recorrerà els carrers de la ciutat il·luminant la nit amb els vius colors del foc que llencen els diables i els dracs i víbries.

Les colles de diables de la ciutat donaran vida a aquesta tradició ancestral, amb pirotècnia i la música de gralles i tabals.

A les 21 h començarà el Correfoc petit, amb la participació dels grups Petits Diables i Pixapólvora d’Igualada i els Petits Mal Llamp d’Igualada.

El correfoc gran començarà a les 00:00 h i comptarà amb la participació dels grups Diables d’Igualada, Dracs i Víbries d’Igualada i Mal Llamp d’Igualada, que coordinarà l’activitat.

El recorregut dels dos correfocs serà el mateix: pl. de Sant Miquel,  c/ de Sant Roc, c/ de Sant Sebastià, pl. de la Creu, c/ Nou, pl. del Pilar, c/ del Born i pl. de l’Ajuntament.

Arribada de la flama del Canigó

La Flama del Canigó celebra enguany el 40è aniversari de l'arribada a Igualada. Recordem que La Flama serà portada des de la muntanya del Canigó fins a la nostra ciutat. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Associació Flama del Canigó d’Igualada, amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament. Un gran nombre de voluntaris es mobilitzen per distribuir la Flama del Canigó per tots els Països Catalans, seguint diverses rutes planificades amb l'objectiu d'encendre les fogueres durant la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

A les 8 del vespre, es realitzarà una cerimònia de benvinguda a la flama a la plaça de l’Ajuntament. La Flama arriba a Igualada portada en relleus des de Coll d’Ares per atletes i escolars igualadins. Es preveu l’actuació de la coral Xalest amb la interpretació de la cançó “Muntanyes del Canigó”.

Com cada any es llegirà el manifest des del balcó de l’Ajuntament, després del qual, la coral Xalest interpretarà l’himne de Catalunya, “Els Segadors”. A continuació la Flama anirà cap al monestir de Montserrat portada amb relleus pels atletes del Club Atlètic Igualada.

Revetlla popular

Després de l’arribada de la Flama del Canigó, aproximadament a les 9 del vespre, començarà la  revetlla popular organitzada pel Casal Popular d’Igualada, el Foment. Tothom es podrà fer el sopar al mig de la rambla en uns  foguerons. És necessari reservar taula i cadira a casalpopularigd@gmail.com. I després hi haurà música en directe amb el grup de versions Insershow fins a les 4 de la matinada

Riera ha convidat a tothom a formar part d'aquesta celebració i a gaudir de la nit del solstici d’estiu amb la màgia del foc, música i fer-ho amb seny i sense excessos amb un ús adequat i curós de la pirotècnia seguint sempre les normatives.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.