//Plugins sense CDN ?>
La posada en marxa d'aquest programa ha permès classificar i fer un seguiment acurat i regular dels establiments alimentaris. També s'han desenvolupat cursos de formació per als professionals.
En el marc dels Cercles de Comparació Intermunicipal de Seguretat Alimentària, dinamitzats per la Diputació de Barcelona, el tinent d'alcalde d'Entorn Comunitari i Cooperació de l'Ajuntament d'Igualada, Fermí Capdevila, va protagonitzar la ponència 'La seguretat alimentària a l'agenda política'. Capdevila va posar de manifest la gran rellevància de la seguretat alimentària en la salut de la població i, per tant, la necessitat d'incorporar-la com un tema cabdal dins l'agenda política, entenent que el seguiment i control dels establiments alimentaris no només aporta garanties per a la ciutadania, sinó també beneficis per als propis establiments.
Capdevila va destacar que, a Igualada, la posada en marxa del Programa de Seguretat Alimentària ha permès crear un sistema de registres i de classificació dels establiments de la ciutat, acompanyat d'un seguit d'inspeccions i d'un acompanyament en la millora de les mancances que s'hi puguin detectar. Es disposa d'un servei continu d'assessorament i informació a la ciutadania i s'organitzen de manera periòdica cursos de formació en la matèria. Els Cercles de Comparació Intermunicipals (CCI) són un instrument de suport a l'avaluació i millora de la qualitat dels serveis municipals, que impulsa la Diputació de Barcelona. A través d'una bateria d'indicadors prèviament consensuats, els diferents municipis poden comparar els resultats de la seva gestió municipal i extreure'n els punts forts i les oportunitats de millora.