TORNAR

Igualada revalida la passió gastronòmica amb el segon Vadefoodies

El certamen ha mantingut el nombre de visitants, prop de 4.000

societat
Dilluns, 4 juliol 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El segon festival de noves tendències gastronòmiques d’Igualada, el VadeFoodies, tancava dissabte a la nit la segona edició amb un bon regust de boca.  El certamen ha mantingut les xifres de visitants de l’anterior edició –prop de 4.000–, i el nombre d’assistència a les xerrades. Fins a 22 firmes relacionades amb el món de la restauració, majoritàriament de l’Anoia, van posar a l’abast dels assistents les seves millors receptes i els seus millors vins.

El pati del museu es va omplir durant el segon VadefoodiesEl festival, que novament va tenir lloc al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia, enguany va ampliar el calendari amb l'inici d'activitats el divendres a la tarda. Durant la inauguració, l’Associació va agrair l’esforç de tots els membres de Vadefoodies en l’organització i l’aposta decidida de l’Ajuntament d’Igualada per l’activitat, i es va dedicar aquest segon festival a un dels principals artífexs de VadeFoodies, Joan Fontanella, que es recupera d’una operació i aquest any no ha pogut ser a la mostra.

L'organització ha assenyalat com a millora respecte a l'edició inicial la durada del festival: aquest any ha durat dos dies en lloc d'un. En unes paraules a aquest mitjà Cinto Llanas, un dels organitzadors, ha explicat que el model de festival s'ha consolidat: "Hem de variar petites coses a nivell de millora, però estem molt contents de l'acceptació que té per part dels visitats". Llanas ha remarcat la importància del festival en el panorama gastronòmic en l'àmbit català i estatal, sí que hi ha festivals gastronòmics, però VadeFoodeies és l'únic que porta les tendències com a protagonistes.

Les conferències i demostracions són el plat fort del festivalUna de les novetats remarcables del 2n Festival VadeFoodies va ser el VadeVins, el primer mercat de vins de taller, amb un tast dels caldos més especials de dotze dels millors cellers de les DO catalanes. Els beneficis de les vendes aniran a la Fundació Esclerosi Múltiple, en el marc de la campanya solidària Mulla’t. Pel que fa a les conferències, un dels pals de paller del certamen, el Ferran Adrià del pa, el forner Xevi Ramon, va ser l'encarregat d'obrir la veda amb una xerrada i degustació. El mateix divendres, el cuiner peruà Pablo Ortega va oferir una interessant demostració de la cuina de fusió del Perú i la jornada va acabar amb un showcooking amb el xef Miguel Vega i amb conserves Ramón Peña, que es va repetir l’endemà.

En col·laboració amb Jove Cambra, el festival enguany també va abordar l’emprenedoria gastronòmica amb la Biz Experences. Així, al llarg de dissabte al matí els assistents van fer un tast de projectes gastronòmics a l'Adoberia Bella. Els plats forts van venir dissabte de la mà de Pere Castells, professional vinculat a El Bulli, amb una xerrada demostrativa sobre cuina i ciència. També dissabte hi va haver temps per a la xocolata amb Olivier Fernández, per conèixer el projecte de ciutats Veg-Friendly, entre d’altres amb el cuiner Xavier Pellicer, i una xerrada sobre el disseny del vi, amb la participació destacada de dissenyadors com Claret Serrahima.

Un any més el festival es va meridar amb l’Estival de Jazz, que va proposar els concerts dels Swingbirds Trio i Dixieland Preachers.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.