TORNAR

Igualada, Vila Florida

La ciutat rep aquest reconeixement ”per la riquesa paisatgística i natural, amb espais verds, qualitat de vida i conscienciació mediambiental”

societat
Dissabte, 15 octubre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

La gala "Flors d'Honor 2022" ha tornat a reconèixer la labor de diversos municipis catalans en la transformació del seu espai públic amb espais verds. El projecte Viles florides, promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya, valora, entre altres aspectes, l'esforç dels municipis en el disseny i la protecció d'espais verds, la qualitat de vida dels veïns, la conservació dels parcs, jardins, mobiliari urbà, etc.

Un jurat especialitzat certifica i renova anualment, si s'escau, aquests distintius, amb una escala de flors, essent el màxim les quatre flors, que és el que ha rebut Igualada.

El batlle d'Igualada, Marc Castells, acompanyat del regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, s'ha mostrat molt satisfet per aquest reconeixement que "premia la tasca feta en els enjardinaments, zones verdes i el seu manteniment a la ciutat". Castells ha destacat que el jurat ha valorat que Igualada sigui la ciutat amb més zones verdes per habitant, amb un total 911.144 m² de zones verdes a la ciutat. També ha destacat que "tinguem escoles verdes a la ciutat que s'impliquen en activitats que tenen en compte la natura, l'entorn, la flora i fauna és un dels aspectes cabdals per conscienciar sobre la natura, el medi ambient i la flora i fauna de proximitat".

Des del govern igualadí assenyalen que "Igualada ha incrementat la seva superfície de zones verdes amb grans projectes com el Parc Central o l'Anella Verda, però també amb noves àrees enjardinades més reduïdes però distribuïdes per tots els barris de la ciutat. Aquesta transformació verda es fa aplicant tota una sèrie de mesures innovadores per fer que sigui eficient, efectiva i sostenible."

En aquest sentit, destaquen, en primer lloc, introducció de noves espècies adaptades al canvi climàtic, i també amb espècies amb una floració que cobreix tot l'any per tal d'afavorir l'acció dels insectes. En segon lloc, l'aposta per un reg concentrat i amb aigua freàtica. En aquest punt Castells ha destacat que "la nostra ciutat té un excés d'aigua freàtica que estem estudiant com poder aprofitar per a diferents projectes de la ciutat, ja que des de l'ACA ens demanen que no arribi a la depuradora per evitar que es col·lapsi".

Un premi per a la ciutadania

Des del govern igualadí han manifestat que amb aquest premi volen continuar involucrant la ciutadania i especialment els escolars, en aquest àmbit, i han informat que, pel que fa a les escoles es continuaran potenciant les activitats de contacte amb la natura amb la col·locació d'horts, jardins olfactius, menjadores, caixes niu o hotels d'insectes que puguin, de forma didàctica, mostrar la fauna i flora del nostre entorn. També es potenciarà la participació i la implicació de tothom amb iniciatives per posar flors i plantes als balcons, amb campanyes concretes d'entrega de plantes quan sigui temporada i també concursos d'escocells dels arbres, on es plantaran flors en algunes zones de la mà de les Viles Florides.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.