TORNAR

Igualada vol seu una ciutat "més jugable, inclusiva i sostenible"

Amb l’adhesió al projecte europeu URBACT Playful Paradigm

societat
Divendres, 19 novembre 2021. 03:00. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

Donar un enfocament lúdic a les zones verdes i urbanes de la ciutat, convertint-les també en espais de participació i inclusió, és un dels objectius de les actuacions que es desenvoluparan amb l'adhesió d'Igualada al programa europeu de bones pràctiques URBACT Playful Paradigm. Aquestes accions es faran al llarg d'un any, treballant per fer d'Igualada "una ciutat més jugable, inclusiva i sostenible".

Des de l'Ajuntament d'Igualada han explicat que l'URBACT Playful Paradigm "augmenta la capacitat de les ciutats per respondre als reptes globals, promou la inclusió, la solidaritat intergeneracional, la resiliència i els estils de vida saludables. El joc és un assumpte seriós i pot marcar la diferència per millorar les ciutats del futur. El paradigma lúdic ajuda a repensar el benestar de la comunitat i és adaptable als diferents contextos urbans, ja que el joc és un principi universal practicat per tothom". La finalitat principal de les actuacions del projecte "és l'enfocament lúdic de les zones urbanes i zones verdes i l'ús d'aquestes zones per a la inclusió i la participació. Igualada vol recuperar els jocs tradicionals de carrer adreçats a totes les edats i obrir els patis escolars fomentant el joc inclusiu i els espais oberts als barris", han afegit.

Marc Castells amb les regidores Carme Riera i Patrícia Illa.Concretament, a Igualada, es vol "dotar els parcs i zones verdes de la ciutat, principalment el Parc Central, que és una gran zona amb moltes oportunitats, amb zones i elements més lúdics i inclusius, i també transformar els parcs infantils i patis escolars en espais oberts on tothom pugui jugar, aprendre i organitzar activitats comunitàries i saludables", han remarcat des del govern igualadí.

El batlle d'Igualada, Marc Castells, ha apuntat el projecte d'un parc d'oliveres i ametllers per als infants de la ciutat que tindrà molta relació amb les escoles. L'objectiu, ha explicat Castells, "és que sigui un espai verd d'aprenentatge i on els més petits puguin veure i conèixer de prop el procés de producció de l'oli i de recollida d'ametlles".

L'Ajuntament d'Igualada tindrà com a aliats el Consell d'Infants i de la Comissió d'Infància i Adolescència, implicant totes les edats i donant la possibilitat a la ciutat de defensar la importància de l'educació a l'aire lliure per al benestar dels infants. "Amb l'objectiu que sigui un projecte col·lectiu i ciutadà", també buscaran "la implicació d'associacions i altres agents, institucions, escoles i instituts, entitats i associacions, entre d'altres", han remarcat.

El projecte URBACT Playful Paradigm s'emmarca din el programa europeu URBACT de cooperació territorial europeu que promou a través de l'establiment de xarxes, processos d'aprenentatge i intercanvi entre ciutats, el desenvolupament urbà sostenible i la cerca de solucions pràctiques innovadores i sostenibles que integren la dimensió econòmica, social i mediambiental, per fer front als desafiaments urbans, integrant i millorant les polítiques urbanes i de cohesió.

Udine lidera el projecte URBACT Playful Paradigm.

La xarxa URBACT Playful Paradigm és liderada per la ciutat italiana d'Udine i també hi participen Jegalva (Lituània), Grosuplje (Eslovènia) i Lousa (Portugal). I ara, Igualada.


1 Comentaris

A

Ai Parfavar

IGU europeee

19 de novembre 2021.19:05h

Respondre

Però si les entitats infantils i juvenils no tenen espais, ni es deixa fer cau al carrer durant el rec...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.