//Plugins sense CDN ?>
El jove igualadí Joan Vidal Baliu ha quedat segon del prestigiós concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí, que es va celebrar a Lleida el passat dilluns. Vidal, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, va presentar una proposta de conill amb textura de verdures i maionesa de pera i mató i, de postres, una volta de fira.
El Joves Cuiners Àngel Moncusí, organitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, és el més antic que se celebra a l'estat espanyol. Enguany ha celebrat la seva 29a edició.
El guanyador fou el jove Àngel Esteve del restaurant Cràpula, per les seves creacions terrina de conill, espinacs, avellana i tupí; i de postres, pera escalivada amb mantega noisette i xocolata blanca.
El segon premi ha estat per a Joan Vidal de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, amb la presentació de conill amb textura de verdures i maionesa de pera i mató; i de postres, una volta de fira.
El guardó corresponent al millor treball de cuina ha estat per a Sergi Aritzeta de Cal Xirricló.
Al concurs s'hi van presentar joves que estan a les cuines de restaurants com l'Estel de la Mercè, Can Boix de Peramla, Can Jubany, El Caliu, l'Hotel Castell de Ciutat, Carballeira, etc., i centres com l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona o l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.
El jurat va estar integrat per reconeguts professionals el sector de la restauració i la gastronomia, com Sergi de Meià, propietari del restaurant Sergi de Meià a Barcelona i President de l’Institut Català de la Cuina, Pol Contreras cuiner i cap de pastisseria a El Portal de Echaurren, Jaume Solé, xef executiu a Port Aventura i Genís Costa, guanyador del Joves Cuiners Àngel Moncusí de l'any passat. El jurat tècnic de cuina anà a càrrec de Marc Blesa, col·laborador en projectes d’assessoria a Vakkum (BCN) i amb una llarga trajectòria de xef en diferents restaurants i hotels, i Jordi Gau, actualment al restaurant Disfrutar de Barcelona.