TORNAR

S'inaugura la nova Sala d'Activitats de la Residència Pare Vilaseca

La Sala Teresa Mimó ha significat una inversió de mig milió d’euros

societat
Dissabte, 24 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb el nom de Teresa Mimó, una de les promotores de la llar, s'ha obert una nova sala d'activitats a la Residència Pare Vilaseca. Ara queda una segona fase d'ampliació, que significarà reformes a les plantes lila i groga i elevarà el número de residents de 152 a 159.

Aquest divendres s'inaugurava de manera oficial la Sala Teresa Mimó a la Residència Pare Vilaseca, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI). El nou espai és una sala d'activitats polivalent de 243 metres quadrats que es posà en funcionament a finals de desembre i que suposa una gran millora per a les persones ateses al centre. L'obra ha significat una inversió de 500.000 euros i ha comptat amb ajuts de la Fundació Bancària “la Caixa” i de la Diputació de Barcelona. La sala porta del nom de Teresa Mimó, en reconeixement a la feina que ella, Viuda Riera, va fer com a pionera en la defensa dels drets de les dones, i com a promotora de la Residència Pare Vilaseca.

L'alcalde d'Igualada i President del CSSI, Marc Castells, va descobrir en aquest acte una placa amb la biografia de la Teresa Mimó i una placa commemorativa de l'acte. També parlaven Jordi Ferrer, gerent del CSSI, Montserrat Riera, néta de la Teresa Mimó, Cristina González Viu, directora comercial de Barcelona província de CaixaBank, i Marc Castells, alcalde d'Igualada. El batlle va agrair a la Fundació Bancària “la Caixa” i a la Diputació de Barcelona el seu suport al projecte. L'acte va comptar una actuació dels músics Quico Tretze i Red Pèrill.

El moment de descobrir la placa a la ResidènciaLa sala està situada a la part posterior del jardí central que hi ha entre els dos edificis de la residència, el primer construït l'any 1987 i el nou edifici d'ampliació, construït l'any 2005. Ambdós edificis ara queden connectats mitjançant una passarel·la coberta situada davant la façana de la nova sala. La nova sala permet disposar de molt més espai que la sala d'actes anterior, de 100 metres quadrats, que era massa petita per acollir moltes de les activitats del centre, que inclouen concerts, tallers, teràpies amb gossos, sessions de cinema o poesia, recepcions, xerrades, celebracions litúrgiques o sessions formatives.

L'obra millora l'accessibilitat ja que l'accés a la sala anteriores feia per un passadís estret que no permetia el creuament de dues cadires de rodes. La nova sala disposa d'una paret mòbil que permet dividir-la en dos espais que poden acollir activitats de forma simultània. Disposa d'un vestíbul d'entrada, dos lavabos, un d'ells adaptat, una sala tècnica de control i emmagatzematge, i un escenari amb tarima, faristol, tres taules, cortina teló automatitzada, i sistema de climatització. Està dotada de dos videoprojectors i les corresponents pantalles de projecció, una pantalla de televisió, equip de so i micròfons, wifi i telefonia. El projecte també ha inclòsla urbanització i arranjament de la rampa de vehicles i vianants que dóna al carrer de l'Espelt i l'obertura d'una nova porta amb videoporter en la part posterior de la finca.

Promotora de la Residència

Nascuda a Olesa el 1915, va ser esposa de Salvador Riera Llibre, matalasser i músic, amb qui va tenir dos fills, Marc, pediatre, i Salvador, escolapi. Es traslladen a viure a Igualada el 1942, al número 7 del carrer del Roser, on tenen una matalasseria, el negoci familiar. El 1966 enviudà i inicià la participació a l'Associació de Vídues d'Igualada i Comarca, entitat que va presidir. L'any 1982 va ser impulsora i primera presidenta de la Federació de les Associacions de Vídues de Catalunya.Pionera en la defensa dels drets de les dones, va crear una xarxa de suport i formació laboral per a vídues joves sense recursos.
En la dècada dels setanta, conjuntament amb Marcel Castells i posteriorment amb mossèn Còdol i Aleix Castelltort, entre d'altres, va promoure la creació de la Residència Pare Vilaseca, centre que es va inaugurar l'any 1987. El 21 de maig de 1998 va ingressar a la Residència Pare Vilaseca, on residí fins a la mort el 18 d'octubre de 2007.

Ara, resta una segona fase de millora i ampliació de la residència, amb un pressupost d'aproximadament tres milions d'euros, inclourà la reforma i ampliació de les plantes lila i groga de la residència i la creació d'un nou edifici d'oficines. L'actuació permetrà augmentar el nombre de places de la residència en set llits addicionals, que faran que la residència passi dels 152 llits actuals als 159 llits. Ja s'han completat els estudis previs d'aquesta segona fase i l'arquitecte Salvador Balcells està finalitzantel projecte bàsic i executiu. Es preveu assegurar tot el finançament i licitar les obres en el segon trimestre d'aquest any, i iniciar l'obra després de l'estiu de 2018, per finalitzar-la l'any 2019.

Inclourà la construcció de tres noves habitacions dobles i adaptades en l'espai de l'antiga sala d'actes, que permetran reubicar llits actualment situats a la planta lila i la reforma i ampliació de la planta lila. En paral·lel es construirà un nou mòdul d'oficines que acollirà una dotzena de professionals dels serveis centrals del CSSI, i que estarà situat en el talús que actualment separa el jardí de pins i l'esplanada d'entrada de mercaderies. Això permetrà alliberar els espais que aquests treballadors ocupen actualment a la planta groga, els quals es destinaran a millorar el servei en aquesta unitat i a la creació d'unitats de convivència. També està previst crear una nova sala d'estar pels usuaris i familiars de la planta verda, traslladant un espai de magatzem. Addicionalment, s'assegurarà el subministrament elèctric del centre amb un generador que es podrà utilitzar quan hi hagin incidències.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.