TORNAR
PUBLICITAT

Inaugurades les STEMTALK a la segona trobada del grup local del projecte WESTEMEU

L’objectiu és continuar promovent les ciències, la tecnologia, les enginyeries i les matemàtiques entre les dones i les noies

societat
Divendres, 31 maig 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El passat dijous 16 de maig es va celebrar la 2a Trobada del Grup Local del Projecte WeSTEMEU a la biblioteca de l’escola Ramon Castelltort amb la participació de tots els agents involucrats del territori. 

La jornada, iniciada per la regidora de l’Ajuntament d’Igualada Patricia Illa, va esdevenir una oportunitat per al treball cooperatiu i el debat constructiu entre els diferents participants. També es van inaugurar les STEM Talk, amb la ponència de la Marina Prats, de Young IT Girls, que va oferir un debat obert a la participació on es va abordar la relació entre ciència, tecnologia i gènere. La Marina va oferir un col·loqui on va explicar la seva experiència personal en situacions on s’hi ha trobat amb conflictes pel fet del seu gènere i també va oferir els seus coneixements sobre com fomentar la participació femenina en aquests àmbits.

Els diversos integrants de la sessió van estar molt participatius durant tota la sessió; de fet, els agents involucrats al projecte WeSTEMEU, liderat per l’Ajuntament d’Igualada en el seu compromís la igualtat i l’empoderament femení en els àmbits STEM, van portar a terme un exercici on van definir les possibles debilitats, fortaleses, amenaces i oportunitats (una anàlisi DAFO) de la situació de la ciutat d’Igualada respecte al prisma de les STEM. El punt negatiu més comú va ser la manca de referències i exemples femenins (o no amb nul·la visibilitat) al territori, mentre que la gran majoria de participants van coincidir que el sector de les STEM és una opció potent i atractiva, la qual té una notable diversitat de possibilitats formatives a la ciutat d’Igualada. Les aportacions i conclusions obtingudes durant la jornada serviran per orientar les properes accions del projecte WeSTEMEU. L’objectiu és continuar promovent les ciències, la tecnologia, les enginyeries i les matemàtiques entre les dones i les noies.

També es va aprofitar la trobada per fer un seguiment del projecte a nivell europeu. La Margot Matesanz, membre de TIC Anoia, va presentar els resultats de la study visit a Bucarest (https://www.interregeurope.eu/westemeu/news-and-events/news/westemeus-2nd-study-visit-explores-practices-in-bucharest). Durant aquesta visita, es van explorar centres de recerca científica i espais de promoció i dinamització tecnològica. El grup europeu del projecte WeSTEMEU es reunirà a Patras (Grècia) per a la tercera study visit. En aquesta trobada, es presentaran diverses bones pràctiques per fomentar les STEM entre la població femenina al territori grec, per posteriorment poder intercanviar experiències i coneixements per a la resta d’agents europeus participant del projecte WeSTEMEU.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.